INFO UTIL – Traficul auto în Maramureș, după primele ninsori

0
198

TRAFIC AUTO – MARAMUREȘ. În Maramureș, fulguiește în zona de deal și de munte, iar traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Cerul este acoperit, dar vizibilitatea în trafic este relativ bună (cu excepție în Pasul Prislop, între km 160 și km 175, unde vizibilitatea este sub 100 de metri, iar vântul prezintă intensificări temporare de până la 40 km/h).

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a precizat că dintre sectoarele de drumuri naționale din județ, mai există un strat de zapadă frământată cu grosimea de până la 1 cm doar pe DN 18, în Pasul Prislop, pe o distanță de 20 km (între km 160 și km 180), celelalte sectoare de drumuri naționale au carosabilul curat, dar umed.

 

Angajații Secției de Drumuri Naționale au intervenit aseară cu 18 utilaje și au împrăștiat 233 tone material antiderapant, iar în cursul acestei dimineți au acționat cu 11 utilaje și au împrăștiat 62 de tone de material antiderapant. De asemenea, pe sectoarele de drumuri județene din Maramureș s-a intervenit 29 de utilaje, fiind răspândite 691 tone material antiderapant.

 

Conducătorilor auto li se recomandă ca înainte de a porni la drum să aibă în vedere condițiile meteorologice, starea de practicabilitate a sectoarelor de drum pe care urmează să se deplaseze, să aiba autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să își adapteze viteza la condițiile din trafic, să circule preventiv și să utilizeze, în caz de nevoie, frâna de motor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here