INEDIT – Cârnat uriaş, de peste 20 de metri lungime, preparat de 15 bucătari din Maramureş

0
184
Record gastronomic inedit al bucătarilor maramureșeni

GASTRONOMIE. 15 bucătari din Maramureş au preparat, în Bucureşti, un cârnat uriaş, de peste 20 de metri lungime şi o greutate de câteva zeci de kilograme. Ineditul preparat a fost condimentat cu mirodenii naturale, după o reţetă tradiţională din Maramureş, şi a fost rumenit pe un grătar special, pentru a îmbina aromele şi a cuceri gusturile celor mai pretenţioşi gurmanzi.

 

Preparatul le-a fost servit bucureştenilor, în cadrul manifestării organizate de administraţia publică a Sectorului 4 al Capitalei cu ocazia Zilei universale a iei. Cel mai lung cârnat din lume a fost făcut în Ploieşti, în decembrie 2014, avea 62,74 kilometri şi a fost preparat din 50 de tone de carne – precedentul record, 59,14 kilometri, era deţinut de carmangerii englezi.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ