INEDIT – Cârnat uriaş, de peste 20 de metri lungime, preparat de 15 bucătari din Maramureş

0
230
Record gastronomic inedit al bucătarilor maramureșeni

GASTRONOMIE. 15 bucătari din Maramureş au preparat, în Bucureşti, un cârnat uriaş, de peste 20 de metri lungime şi o greutate de câteva zeci de kilograme. Ineditul preparat a fost condimentat cu mirodenii naturale, după o reţetă tradiţională din Maramureş, şi a fost rumenit pe un grătar special, pentru a îmbina aromele şi a cuceri gusturile celor mai pretenţioşi gurmanzi.

 

Preparatul le-a fost servit bucureştenilor, în cadrul manifestării organizate de administraţia publică a Sectorului 4 al Capitalei cu ocazia Zilei universale a iei. Cel mai lung cârnat din lume a fost făcut în Ploieşti, în decembrie 2014, avea 62,74 kilometri şi a fost preparat din 50 de tone de carne – precedentul record, 59,14 kilometri, era deţinut de carmangerii englezi.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here