INEDIT – 10 elevi ai unei școli culinare din Italia au făcut practică în restaurantele sociale din Baia Mare

0
290

EXPERIENȚĂ. Zece elevi de la Istituto di Istruzione Professionale dei Servizi per l’Enogastronomia e l’Ospitalità Alberghiera, o școală culinară de referință în Italia, s-au aflat pentru o săptămână în Baia Mare, unde au făcut practică în restaurante partenere ale Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială (ASSOC).

 

A fost un schimb de experiență și de arome, pentru că invitații italieni ai ASSOC au luat contact cu bucătăria tradițională românească, iar proprietarii de restaurante și bucătarii băimăreni au văzut tehnici noi de lucru în domeniul gastronomic.

 

Marika Monni, una dintre elevele care a ales să facă practică în Restaurantul Social ASSOC, a declarat că ar veni în România să lucreze pentru a vedea cum o poate inspira gastronomia noastră, iar profesoara ei, Roberta Deiana,  nu și-a ascuns uimirea în ce privește calitatea bună a ingredientelor pe care le-a găsit aici. Italienii au spus că au reușit să recreeze preparate italiene cu produse locale, unele dintre ele fiind chiar mai savuroase decât cele făcute acasă.

 

Specialiștii gastronomi s-au aflat în Baia Mare în perioada 21-27 martie. Studenții în ultimul an de la institutul gastronomic din Sardinia au lucrat în acest timp în bucătăriile unor restaurante din Baia Mare, iar sâmbătă, 24 martie, au pregătit preparate speciale cu ocazia seratei pe care ASSOC a organizat-o în restaurantul social pentru comunitatea italiană din Maramureș. A fost un eveniment special cu rețete de inspirație italiană, unul dintre preparatele cele mai gustate fiind ravioli cu sos béchamel și flori comestibile.

 

Parteneriatul dintre Istituto di Istruzione Professionale dei Servizi per l’Enogastronomia e l’Ospitalità Alberghiera și ASSOC, prin intermediul unor programe de educație și formare profesională în domeniu, va continua.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here