INCREDIBILA NEPUTINȚĂ – Au declarat stare de alertă în județul Maramureș, pentru că nu știu să gestioneze criza cauzată de gunoaie

0
2510

STARE DE ALERTĂ. Luni, 16 august 2021, la Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș pentru a dezbate analiza de risc. În urma acestei ședințe, s-a votat pozitiv (!) propunerea de declarare a stării de alertă pe teritoriul județului Maramureș!

 

Prefectul Vlad Emanuel Duruș a precizat că motivul care stă la baza deciziei este “situația gravă cauzată de gunoaiele de pe raza județului, după doar două zile de neridicare a acestora, precum și iminentul moment în care deșeurile menajere nu vor mai fi ridicate deloc, nemaifiind loc de depozitare a acestora. Până acum câteva săptămâni, deșeurile erau transportate la groapa din județul Arad, însă incendiile recente de la respectiva locație au împiedicat continuarea operațiunilor”.

 

Vineri, 13 august, președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, declara că s-a rezolvat criza deșeurilor (mai exact, a lipsei unui loc autorizat de depozitare a acestora), pentru că, o perioadă scurtă de timp, deșeurile vor fi transportate și depozitate la depozitele din județele Bihor și Timiș, iar începând din septembrie acestea vor fi depozitate la Târgu Mureș, pentru o perioadă de 3 luni.

 

Prefectul Duruș a mai precizat astăzi că este convins că „starea de alertă va facilita demersurile pentru crearea unei gropi temporare pe teritoriul județului Maramureș, în care să fie depozitate deșeurile până la finalizarea sistemului ecologic de la Fărcașa”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here