INCREDIBIL – În acest moment, Baia Mare nu mai are primar, au blocat orașul! Rușine!

0
697
Ședința de azi a Consiliului Local Baia Mare

INCONȘTIENȚĂ. Așa cum anunțasem de dimineață, Consiliul Local a luat act în ședința extraordinară de astăzi de demisia lui Marinel Rob din funcția de primar interimar și revenirea acestuia pe postul de viceprimar. De asemenea, s-a constatat încetarea atribuțiilor temporare de viceprimar atât pentru consilierul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș, cât și pentru consilierul PER Florin Creț.

 

Consilierii Coaliției pentru Baia Mare au propus însă apoi – halucinant – stabilirea viceprimarului cu atribuții de primar interimar… într-o ședință ulterioară. La intervenția mai multor persoane din sală care au reclamat că activitatea este blocată în lipsa unei persoane desemnate să exercite atribuțiile de primar (fie el și interimar), s-a luat o pauză de 30 de minute, pentru consultări între membrii diferitelor facțiuni politice din Consiliu, timp în care o parte dintre consilieri au… plecat din sală.  La întrebarea 2mnews „Cine este, în acest moment, primarul Băii Mari?”, secretarul Primăriei Municipiului, Lia Mureșan, a răspuns: „În acest moment, Baia Mare nu mai are primar.”

 

Până la urmă, consilierii locali au reintrat în ședință, inclusiv cei care plecaseră – în total 22 de consilieri (absent, de la începutul ședinței, a fost doar reprezentantul UDMR, Kovács Richárd). Președintele de ședință, Dorel Mureșan (Coaliția pentru Baia Mare), a anunțat scurt că ședința se va suspenda, iar liderul Sindicatului din Administrația Publică Locală, Liviu Pop, a întrebat încă o dată, public, pe secretarul Primăriei Baia Mare cine îndeplinește în acest moment atribuțiile de primar, iar răspunsul doamnei Lia Mureșan a fost, din nou: „Nimeni. În acest moment, Baia Mare nu mai are primar.”

 

Asta înseamnă că administrația publică locală nu mai poate face nicio plată, lipsind ordonatorul principal de credit. De asemenea, nu mai poate fi semnat niciun act administrativ care intră în mod exclusiv în atribuția primarului.

 

Luni, la ora 9, Consiliul Local se va reuni (din nou!) într-o ședință extraordinară, având ca unic punct pe ordinea de zi desemnarea unui nou primar interimar, prin delegarea sarcinilor unuia dintre actualii viceprimari ai orașului Baia Mare (la acest moment Marinel Rob și Noemi Vida).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here