INCONSTANȚĂ – La 2 ani după ce a schimbat denumirea Pieței 1 Iunie în Arhiepiscop Justinian, primarul Cherecheș vrea să-i schimbe denumirea, din nou

2
1461

MODIFICAREA MODIFICĂRII. În 28 noiembrie 2017, consilierii locali din Baia Mare au hotărât, așa cum le-a impus primarul Cătălin Cherecheș, ca Piața 1 Iunie (situată în zona Centrului Vechi al orașului și care face legătura între străzile Andrei Mureșanu și Avram Iancu) să își schimbe denumirea în Piața Arhiepiscop Justinian.

 

Tocmai se comemorase un an de la decesul episcopului ortodox al Maramureșului și Sătmarului, așa că decizia a întrunit suficiente sufragii pentru a fi pusă în practică, iar oamenii din zonă și-au schimbat cărțile de identitate și documentele pe banii Primăriei (pentru că orașul e bogat, are bani de nu mai știe ce să facă cu ei, așa că mai trage câte un chef de trei zile în care cheltuie 3 milioane de lei fără ca majorității să i se pară anormal, așa cum este de fapt).

 

Mai mult, Cherecheș a plătit un articol publicitar în presa locală, prin care informa că el este cel care a avut această idee glorioasă, “în semn de recunoştinţă şi de apreciere a valorilor care şi-au pus amprenta pe dezvoltarea Cetăţii”, respectiva piațetă fiind locul în care, la începutul anilor 90, s-a făcut sediul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

 

În fine, în comunicatul de presă plătit din banii orașului, primarul Cherecheș explica și ce modificări se vor face zonei: că o să demoleze structura de beton a E-ON Gaz (instalația urmând să fie subterană), că o să facă un giratoriu, o să pună un bust al episcopului Justinian Chira, bănci, practic că o reamenajeze întreaga zonă să fie frumos, să nu fie urât. Sigur, N-A FĂCUT NIMIC, zona a rămas exact în acel stadiu, adică urâtă, însă are denumirea schimbată.

 

Ei, această schimbare a durat până acum, pentru că tot primarul Cherecheș vrea, după numai 2 ani, să schimbe denumirea Pieței Arhiepiscop Justinian cu… Piața Partizanilor. Asta cu ocazia comemorării a 3 ani de la decesul episcopului ortodox al Maramureșului și Sătmarului. Bănuiesc că oamenii (locatarii din zonă) trebuie să-și schimbe din nou cărțile de identitate (pe banii orașului, dar pe timpul lor)… Proiectul de hotărâre este deja redactat, urmează să fie supus dezbaterii marți, 5 noiembrie, în ședința extraordinară a forului deliberativ, convocată de edil.

 

O rugăminte (pentru înțelegerea raționamentului celui care controlează conducerea administrativă a acestui oraș): analizați logica metamorfozei Piața 1 Iunie – Piața Arhiepiscop Justinian – Piața Partizanilor… Bine, probabil urmează un nou comunicat explicativ plătit din banii băimărenilor în care o să se ni se transmită că în acea piațetă și-au montat partizanii din oraș primul tanc cu care au fugit în munți. Sau ceva de genul ăsta…

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Ei bine,am schimbat doar cartea de identitate pe banii primăriei pentru că restul este doar minciună,că de obicei.
    7lei,atât decontează primăria ….un fâs!

  2. E!….nu am schimbat cartea de identitate nici eu nici vecinii. Poate 1 sau 2 ,de musai. Cine crezi că umblă după primarul ăla?
    Este doar o chestiune de timp.
    Păcat că nu au fost trai la răspundere cei de la SPAU BAIA MARE pentru abuzul asupra arborilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here