INCOMPETENȚĂ – Interimarul de la „Infecțioase”, un ciocan prea mic pentru sănătatea maramureșenilor

3
2153
Mircea Ciocan

OPINIE. Urmează câteva remarci despre neputincioșii care fac tot posibilul să ajungă pe scaune prea mari pentru pregătirea lor. Un astfel de caz este al interimarului de la Infecțioase, Mircea Ciocan, un parvenit profesional din cauza lui Gabriel Zetea și Cristian Anghel. Ciocan nu putea să fie nici măcar manager interimar pentru că trebuia să aibă 2 ani vechime ca jurist, iar el a fost 6 luni consilier juridic la sindicat și apoi profesor la o universitate din oraș, “fapte” neasimilabile meseriei de jurist.

 

Pe de altă parte, în declarația de interese este incompatibil, fapt pentru care există o sesizare la ANI, iar “integriștii” au cerut lămuriri. Dar unde e documentul de la ANI? A fost ascuns opiniei publice, dar îl vom solicita în baza Legii 544, pentru a vedea când a fost trimis și cum a reacționat Ciocan – pentru că omul a stat, s-a gândit că se lasă cu amendă și sancțiuni și, speriat, a dat hârtia cu antet de ANI, după o lună!, la Resurse Umane (ca sa fie scoase vinovate fetele de acolo pentru că nu au trimis răspuns).

 

Să vorbim însă și despre realizări. În cele șase luni de interimat a făcut totuși ceva: a reactivat Comisia de disciplină (în 16 ani această comisie nu a funcționat deoarece nu au fost abateri, lumea muncea și nu a fost cazul să se facă dezbinări într-o instituție model din sistemul de sănătate maramureșean – dar Ciocan se credea la Sindicat, avea nevoie de presiuni pe angajați și dezbinare ca să conducă în mediocritatea sa profesională).

 

A urmat un alt fapt de vitejie: Acțiunea “Brânza”! Cineva a adus de acasă brânză stricată pentru a-l sabota! Apoi, Acțiunea “Apa” – scenariul era că șoferul care a dus probele de apă le-a infectat, fapt pe care l-a declarat într-o emisiune publicitară de rasu’-plansu’.

 

Apoi a urmat un concurs pentru ocuparea a două posturi de asistent medical unde s-au înscris 13 persoane. La proba scrisă unele persoane au luat peste 9, dar surpriza a venit la interviu. Același persoane au devenit mute și nu au luat nota de trecere! Gura lumii, slobodă, vorbește că în biroul interimarului s-au făcut subiectele, chiar pe calculatorul lui, cu două zile înainte și că la acțiune a fost prezentă și “președinta asistentelor”, doamna Totoreanu, care în 16 ani nu a fost prezentă la niciun concurs. Cele două personaje cu interes, care au luat peste 9 în scris, la interviu au fost premiate de comisie cu câte o notă de 4.

 

Timpul puțin pe care îl petrece în spital (este cunoscut ca individ lipit de scaunele antecamerei lui Zetea de la Consiliul Județean Maramureș) nu l-a împiedicat să facă scenarii demne de producțiile SF. În episodul 3, Acțiunea “Hoața”, a acuzat-o pe directoarea finaciar-contabilă că fură acte din spital. Dar poate își amintește interimarul Ciocan suma rămasă în visteria spitalului la momentul instalării sale… Dacă nu, un refresh la memorie: 10 miliarde lei vechi.

 

Însă, din dorința de răzbunare, văzând că lumea nu e proastă și nu cedează presiunilor sale, a sesizat tot felul de corpuri de control. Managementul administrativ dezastros a fost dublat de unul și mai dezastros al resurselor umane. A creat conflicte în rândul personalului din spital. Mai nou, a trecut la sancționarea deputatului dr. Viorica Cherecheș. Acțiunea de sancționare a unui demnitar care are câteva ore dreptul de a-și exercita profesia de medic (care a salvat și tratat oameni ai comunității timp de 37 de ani!) este hilară.

 

Slaba pregătire în a conduce această instituție de sănătate din Maramureș, cunoscută pentru modul exemplar în a trata bolnavii și un model de organizare, se resimte pe toate palierele. În loc să se ocupe de lucrurile importante pentru spital, interimarul Ciocan face ședințe de sindicat în fiecare zi, de la 9 la 11, după care pleacă la plocoane la Palatul Administrativ. Iar pacienții ramân pe holuri ore-n șir cu copiii ca să vină un doctor să îi consulte.

 

În 6 luni, a dezbinat personalul – a montat chiar și camere video, să nu se fure. Paranoia, angajați terorizați (chiar și cei care stau lângă el, o fac de frica pierderii locului de muncă). În fine, ultimul episod: cocursul pentru ocuparea postului de șef de Secție Boli infecțioase – cineva trebuia răsplătit pentru că a stat drepți în Comisia de Contestație în cazul celor două asistente mute, care, până la urmă, au promovat concursul. Numai că doctorul în cauză a cam eșuat la proba scrisă și a picat cu succes (oare se dorea un șef de secție care nu avea habar de ceea ce înseamnă un buget de venituri și cheltuieli?). Astfel de personaje mediocre vrea cel supranumit Brancardierul să fie promovate.

 

Astăzi, un doctor și un merceolog sunt numiți de un interimar pe funcțiile de director medical și director financiar-contabil. Așadar, acum Spitalul are doi directori financiar-contabili, unul prin concurs și unul interimar din dispoziția unui interimar. Însă ce e mai grav e că toate aceste lucruri se întâmplă cu girul lui Zetea de la Palat. Iar un spital performant este distrus, cu bună știință, de niște diletanți. Recent, chiar dr. Valentin Pop a luat atitudine, spunându-i interimarului că s-a săturat de toate diversiunile ciocaniste prin care spitalul a fost adus, în 6 luni, în prăpastie.

 

Poate, totuși, cineva cu competențe va cerceta. Sau poate că se va trezi și tovarășul Gabriel Zetea și va realiza nivelul incompetent al competenței lui Ciocan. Un ciocănel prea mic pentru sănătatea infecțioasă a maramureșenilor…

 

Ciprian DOBRAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Domnule Stefan,nu poti sa calci pe urmele familiei Chereches,numirea lui Ciocan in asemenea functie este un esec al C,J Maramures.Sa va fie clar pentru toti neica nimeni in acest judet.Va respect dragi Maramureseni.

  2. Am citit si am mers la final sa vad semnatura. Cu riscul de a face un infarct ma asteptam sa vad scris Catalin Vischi. Nu e. Atunci cine e Ciprian Dobra? e vorba de un pseudonim sau ascunde un mercenar cumparat de familia Chereches. Si sigur asa este altfel nu folosea expresii precum „deputat dr Chereches”,etc. Aspectele mentionate sunt in cea mai mare parte dezinformari manipulatorii. Minciuni despre un om care chiar daca nu este un geniu are mai mult bun simt si omenie decat tot clanul Chereches. Se pare ca nu va fi liniste in oras pana ce Catalin pustiul teribil nu va fi condamnat sau pana nu se va da pe fata adevarul. Caci Dobra C, daca nu stiai, „doamna’ dr. deputat a facut abuzuri multiple, de la tratarea politicienilor si altor sefi din administratie in coma alcoolica fara inregistrarea lor si cu medicamentale decontate in fals, pana la folosirea angajatilor spitalului care ii fac menajul acasa in timpul programului sau bucataria care de ani de zile prepara platourile cu mancare pt dna Director, de zile festive si sarbatori din alimentele spitalului. Cat despre cele 10 miliarde se va afla de unde vin banii si veti fi surpinsi. O daaaa.Sunt zeci de oameni care stiu istoricul familiei Chereches, de la aventurile lui Dorel baiat frumos,la cum a intrat la medicina Ica din Viile Apei, giumbuslucariile printisorului Catalin. Daca-i bal , bal sa fie si ca dovada ca acest Dobra e o coada de topor, sta expresia „brancadierul”, termenul cu care madam deputat il gratuleaza pe managerul Ciocan. O fasaiala care a aparut intr-un ziar decent. Ce pacat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here