INCIDENT – Tânărul împușcat de patru ori din Târgu Lăpuș, operat la Spitalul Județean din Baia Mare: este monitorizat la ATI, dar viața nu îi este pusă în pericol

0
518

INTERVENȚIE. Un pacient (n.red., în vârstă de 24 ani, din Târgu Lăpuș) a fost adus SMURD terapie intensivă la Spitalul Județean de Urgență “Dr.Constantin Opriș” Baia Mare cu 4 plăgi împușcate (n.red., agresiunea a avut loc în Baia Mare, sâmbătă seara, agresorul, originar din Șurdești, a fost reținut, audiat și apoi internat la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu Marmației, iar în cauză s-a deschis dosar penal pentrul tentativă de omor) – la locului incidentului s-a prezentat inițial un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care a solicitat echipajul  SMURD terapie intensivă.

 

Pacientul prezenta plagă împușcată hemitorace stâng (la care glonțul a trecut prin plămânul stâng, lobul superior stâng la distanta de inimă și vasele mari), transfixiantă cu orificiu de intrare și ieșire fără a putea preciza care este orificiul de intrare și de ieșire (anterior sau posterior) – pentru această plagă s-a efectuat o toracotomie stângă cu sutură pulmonară și dublu drenaj (anterior și posterior); plagă împușcată hemitoracele drept (fără leziune pulmonară, doar leziune pleurală transfixiantă, cu orificiu de intrare și iesire) – s-a efectuat drenaj pleural; plagă împușcată la nivelul omoplatului drept (cu glonțul oprit în omoplatul drept și extras chirurgical – este glonțul din imagine); plagă împușcată transfixiantă la nivelul bratului drept (cu leziuni doar musculare) – s-a efectuat sutura și toaleta plăgii.

 

Pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale de către echipa de medici din cadrul Compartimentului   Chirurgie Toracică, pierderile de sânge au fost de aproximativ 500-600 ml.

 

Pacientul este încă la ATI, pentru monitorizare, dar fără probleme deosebite, a precizat managerul Spitalul Județean de Urgență “Dr.Constantin Opriș” Baia Mare, jr. George Alexandru Oros.

 

Compartiment Relații publice și Comunicare – Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here