INCIDENT – Bâlbe ale Poliţiei maramureşene în privinţa incidentului soldat cu acroşarea unui poliţist “sub acoperire”

0
76

POLIŢIA. Incidentul din noaptea de luni, 16 ianuarie, soldat cu accidentarea unui poliţist maramureşean “sub acoperire” aflat în misiune, a adunat, până acum, trei interpretări. Una din partea civililor implicaţi (patronul unei spălătorii auto din Baia Mare şi soţia acestuia, femeia aflându-se la volanul autoturismului) şi două din partea poliţiei judeţene.

 

Incidentul s-a petrecut pe strada Grănicerilor din Baia Mare, în jurul orei 21, în zona fostei Jandarmerii. Soţii susţin că au văzut trei civili care i-au oprit în trafic şi că, ţinând cont de zona în care se aflau, precum şi de faptul că era întuneric, le-a fost teamă că e o tentativă de jaf şi au vrut să fugă. Mai mult, cei trei civili au tras-o iniţial pe femeia în vârstă de 36 de ani din autoturism, iar pe soţul acestuia, pasager, l-au lovit cu piciorul.

 

În cursul respectivei nopţi, prima reacţie a comunicatorului Poliţiei maramureşene a fost că acţiunea poliţiştilor ar fi fost premeditată, cei doi soţi fiind bănuiţi de comiterea unor infracţiuni şi era pregătit un flagrant – vezi declaraţia Florinei Meteş, purtător de cuvânt IJP Maramureş, pentru ProTV.

 

După numai câteva ore, ieri dimineaţă, poliţia şi-a revizuit semnificativ declaraţia, menţionând printr-un comunicat că a fost o acţiune “desfășurată de polițiștii maramureșeni pentru documentarea activității infracționale a unor persoane”. Din discurs a dispărut flagrantul, acţiunea fiind una de “documentare” (în cazul de faţă, filaj).

 

Certitudini: poliţistul în civil a fost internat în spital, fiind rănit la mână în urma acroşării – femeia susţine că, speriată, de “hoţi”, ar fi demarat în trombă -, iar femeia este cercetată de procurori pentru ultraj.

 

2mnews.roATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ