ÎNCERCARE – Maratonistul Sovereșan a luat startul din Sighetu Marmației și va parcurge în alergare peste 1.500 de kilometri prin munții Carpați

0
157
Andrei Sovereșan (foto: Constantin Donos)
Imagine de la startul din Sighetu Marmației

PROIECT. În urmă cu câteva ore, la miezul nopții care a trecut, Andrei Sovereșan (24 de ani), unul dintre cei mai buni alergători de maratoane montane și ultramaratoane, a luat startul din centrul municipiului Sighetu Marmației într-o nouă provocare: Arc peste Carpați, care prevede parcurgerea în alergare a principalelor creste montane până la Orșova, traseul fiind estimat la peste 1.500 de kilometri.

 

De această dată, Andrei Sovereșan aleargă pentru o cauză nobilă: proiectul are ca scop strângerea de fonduri pentru Spitalul Copiilor, demers care presupune construirea unui spital pentru copiii cu afecțiuni oncologice. Pe parcursul traseului, maratonistul (care și-a propus să alerge minimum 60 de kilometri pe zi) va dormi într-un hamac.

 

Sovereșan s-a născut în Cugir (jud. Alba), a practicat orientarea sportivă și a făcut până acum mai multe curse montane lungi : Retezat Maraton, Ultra Trail du Mont Blanc, traversarea Carpaților în alergare, 100 Miles of Istria, Braşov Winter Maraton, Maraton Apuseni 2017 etc.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ