ÎNCEPE REC 2023 – Cinci jucători de la campioana Știința Baia Mare, convocați la națională pentru meciul de debut în Rugby Europe Championship, cu Polonia

0
363
Tomane, Țiglă, Roșu, Lămboiu și Popoaia

NAȚIONALĂ – RUGBY. Antrenorul principal al naționalei de rugby a României, Eugen Apjok (care este și antrenorul campioanei en-titre, Știința Baia Mare), a anunțat lotul de 34 de jucători (19 înaintaşi şi 15 jucători de treisferturi) selecționat pentru meciul de debut în Rugby Europe Championship 2023, în 4 februarie, de la ora 14.00, la București, pe Stadionul Arcul de Triumf, cu Polonia.

 

În lot, au fost selecționați 5 jucători de la campioana en titre Știința Baia Mare. Aceștia sunt Florian Roşu (linia a II-a), Alexandru Ţiglă (mijlocaş la grămadă), Mihai Lămboiu (aripă), Jason Tomane (centru), Paul Popoaia (fundaș).

 

România face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia şi Polonia și va juca pe teren propriu cu Polonia (4 februarie, ora 14.00 – București) şi în deplasare cu Belgia (11 februarie, ora 18.30 – Bruxelles) şi cu Portugalia (19 februarie, ora 17.00 – Lisabona).

 

Începând din acest sezon, Rugby Europe Championship se va desfăşura într-un format nou, echipele fiind împărţite în două grupe, primele două din fiecare grupă urmând să se califice în semifinale.

 

România este calificată și la ediția din acest an a Cupei Mondiale de rugby, competiţie programată în perioada 8 septembrie – 28 octombrie 2023, în Franţa, unde va evolua în Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoţia şi Tonga.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here