INCENDIU – Biserica de lemn din Borșa Complex a ars în totalitate: Episcopia spune că era asigurată și că mare parte din pagubă va fi acoperită de asigurare

0
2026

BISERICĂ MISTUITĂ DE FLORII. Duminică, 9 aprilie 2023, tocmai în preajma sărbătorii Învierii Domnului, biserica de lemn în stil maramureșean din Borșa Complex a ars în totalitate, iar Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului spune, într-un comunicat de presă, că era acesta asigurată și că mare parte din pagubă va fi acoperită de asigurare. De asemenea, Biroul de presă al Episcopiei a comunicat că nu au putut fi salvate multe lucruri și că biserica, fiind relativ nouă (edificată după Revoluție), nu era monument istoric.

 

La fața locului se află o comisie a Episcopiei, condusă de protopopul Vișeului, Mihai Chira, desemnată de conducerea Episcopiei să facă o evaluare a situației și să se implice în identificarea unui loc potrivit pentru săvârșirea Sfintelor Slujbe în săptămâna Sfintelor Pătimiri și a slujbelor legate de Sărbătoarea Învierii Domnului, dar și a celorlalte slujbe până la construirea unui nou locaș de cult.

 

În urma incendiului nu au fost victime umane.

 

* Foto: @Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here