ÎNCĂ UN PROIECT FINALIZAT – Ionel Bogdan: Centrul de Comandă Integrat pentru Situații de Urgență a fost realizat cu succes

2
1046

SITUAȚII DE URGENȚĂ – MARAMUREȘ. Județul Maramureș, prin Consiliul Județean Maramureș, anunță finalizarea implementării proiectului „Comand – Sincronizarea intervențiilor în situații de urgență în regiunea de graniță”, cod proiect HUSKROUA/1901/8.1/0059, implementat în parteneriat cu Departamentul principal al Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei din regiunea Transcarpatia. Conferința de inaugurare a Centrului COMAND a avut loc astăzi la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor în Situații de Urgență, de pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare.

 

Proiectul a fost finanțat prin Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina 2014-2020 și are ca obiectiv general implementarea unui sistem informațional de management și coordonare în situații de urgență în regiunea de frontieră a Maramureșului și a Transcarpatiei ce va crește predicția, operabilitatea și calitatea intervențiilor.

 

Obiectivele specifice sunt construirea unui centru integrat pentru coordonarea și conducerea intervențiilor în situații de urgență în județul Maramureș pe str. Vasile Lucaciu nr. 87 și digitalizarea rețelei de comunicații de urgență în Transcarpatia. În cadrul implementării s-a achiziționat și o stație specială de telecomunicații.

 

Nu ne dorim să avem situații de urgență, însă dacă vor exista este necesar să fim pregătiți și să avem o infrastructură adaptată și oameni cât mai bine pregătiți pentru a interveni, astfel încât cetățenii aflați în dificultate să beneficieze de cele mai bune servicii și de ajutor adecvat, a transmis președintele administrației județene, Ionel Bogdan, în cadrul conferinței de încheiere a proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 2.822.958,01 euro respectiv aproximativ 14.114.790,05 lei cu TVA, din care: finanțarea programului este de 1.168.250,16 euro (respectiv 5.841.250,8 lei cu TVA), cofinanțarea Consiliul Județean Maramureș 292.062,55 euro (respectiv 1.460.312,75 lei cu TVA), cheltuieli complementare 1.362.645,30 euro (respectiv 6.813.226,5 lei cu TVA).

 

Implementarea proiectului a început la 1 iulie 2021 având termen de finalizare 31 decembrie 2023.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

    • Va găzdui echipajele SMURD și dispeceratul Pompieri/SMURD, va acționa ca centru de comandă la dezastre și ca sală de ședințe pentru Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Clădirea care a fost extinsă era insuficientă ca spații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here