ÎNCĂ UN PAS – Personalul paramedical SMURD Maramureș va fi preluat de ISU pentru un an

0
403

PROIECT ADOPTAT. Deputații au adoptat aproape în unanimitate (256 de voturi „pentru” şi două abţineri) proiectul de lege care prevede preluarea personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD de pe raza judeţelor Maramureş, Arad, Hunedoara, Mureş şi Sibiu de către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Proiectul urmează să fie supus și votului Senatului, care e for decizional, iar dacă va fi adoptat de senatori va deveni lege, urmând să se desfășoare pe o durată de cel mult un an.

 

Proiectul a fost inițiat pentru că în mai multe localități care au dezvoltat structuri SMURD, autoritățile nu mai au surse financiare pentru plata personalului. Trecerea personalului cu pregătire paramedicală de la SMURD la ISU este similară cu plata salariilor din bugetul de stat.

 

Andrada VLAS



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here