ÎNCĂ O ÎNCERCARE – Administrația din Baia Sprie a reintrodus în licitație achiziția a 9 autobuze hybrid, fiind dispusă să cheltuie până la 13 milioane de lei

0
776

LICITAȚIE AUTOBUZE. Administrația publică din Baia Sprie a introdus în licitație deschisă achiziția a 9 autobuze hybrid cu podeaua joasă, de 12 metri lungime și motorizare Euro 6, pentru înnoirea flotei mijloacelor de transport persoane în oraș. Contractul de achiziție, pentru care Primăria estimează că va plăti cel mult 13 milioane de lei (exact: 10.901.862 lei + TVA), va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate – preț (unde prețul are o componentă de 70%) și pe o durată de 14 luni.

 

Este o nouă tentativă a Primăriei Baia Sprie de a achiziționa autobuzele, ultima, eșuată, având loc în vara anului trecut (față de atunci, s-a schimbat ponderea pe care o are prețul în decizie, de la 50% crescând la 70%).

 

Finanțarea achiziției este în cea mai mare parte acoperită din fonduri europene nerambursabile (prin Regio – POR 2014-2020), aceasta făcând parte dintr-un proiect mai amplu, care include și modernizarea a două staţii de autobuz şi extinderea unei zone pietonale, având o valoare totală de peste 22,6 de milioane de lei, din care 15 milioane de lei sunt fonduri europene, 2,3 milioane de lei sunt de la bugetul de stat, iar 357.000 din bugetul orașului (de asemenea, din bugetul urbei se mai plătesc și cheltuielile neeligibile, în cuantum total de peste 2,5 milioane de lei).

 

Contractul de finanțare a fost semnat în 2019 și proiectul trebuie finalizat până cel târziu în primăvara anului 2023. Ofertele se primesc până în 12 mai 2021.

 

În acest moment, cei aproximativ 17.000 de locuitori ai orașului Baia Sprie sunt deserviți de o flotă de 10 autobuze și un microbuz (care aparține societății de transport în comun Urbis Baia Mare), care operează pe trei linii (8: Baia Mare – Baia Sprie; 14: fostul IMMUM – Satu Nou de Sus; 21: Chiuzbaia – Baia Sprie).

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here