INAUGURARE – Peste două săptămâni se deschide cel de-al treilea supermarket Kaufland din Baia Mare, situat pe Bd. București, lângă Selgros

5
11122

KAUFLAND 3 BAIA MARE. Joi, 11 august 2022, Kaufland România SCS (firma prin care holdingul acționează pe piața comercială autohtonă) inaugurează cel de-al treilea supermarket din municipiul Baia Mare, localizat pe Bulevardul București nr. 100, între Dedeman și Selgros și vis-a-vis de Baia Mare Value Center, în urma unei investiții de circa 35,5 milioane de lei.

 

Proiectul arhitectural al noului magazin a fost finalizat în februarie 2021 (de arhitectul bucureștean Mircea Iulian Sava, care controlează Goldbach Design & Build), întreg proiect (pornind de la faza de autorizare la cea de construire) fiind finalizat în doar 17 luni (antreprenor general a fost firma locală Construrom, controlată de Marcel Zoicaș).

 

Acesta va fi cel de-al 154-lea magazin deschis de Kaufland în România (precedenta inaugurare a avut loc miercuri, 27 iulie 2022, la Oradea, al doilea hipermarket al rețelei situat într-un centru comercial). Proiectul noului supermarket din Baia Mare este desfășurat pe o suprafață de aproape 5.800 mp (pe o parte din terenul fostei fabrici de confecții Maratex Baia Mare), iar construcția are 94 metri lungime și 66 metri lățime, fiind cel de-al doilea magazin ca dimensiune construit de Kaufland în România (după Kaufland Militari Residence din București, cu o suprafață de 6.000 mp).

 

În Baia Mare, Kaufland mai deține două supermarketuri, pe strada George Coșbuc nr. 38 (acesta fiind primul deschis, în 16 martie 2006, în urma unei investiții de 8 milioane de euro) și în cartierul Vasile Alecsandri, pe Bulevardul Unirii nr. 21A (inaugurat în decembrie 2009, în urma unei investiții de 8,5 milioane de euro). La 13 ani de la ultima inaugurare în Baia Mare, Kaufland îl deschide pe al treilea.
Kaufland este una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.450 de magazine în 8 țări și circa 148.000 de angajați.

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here