ÎN SFÂRȘIT – S-a semnat contractul pentru proiectarea lotului Baia Mare – Dej din drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava, la 3 luni de la declararea câștigătorului licitației

0
2915

INFRASTRUCTURĂ. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu asocierea de firme Quadrante Viaponte Proiectare și Consultanță SRL & Metroul SA & Capital Vision SRL contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pe loturile Baia Mare – Dej și Dej – Bistrița, necesare începerii construcţiei drumului de mare viteză Baia Mare – Suceava, numit electoral Autostrada Nordului (deși n-are nicio legătură cu autostrăzile).

 

Asocierea de firme cu sereleul Quadrante Viaponte Proiectare și Consultanță în postura de lider de asociere a fost declarată câștigătoare a licitației pentru elaborarea SF-urilor pe loturile Baia Mare – Dej și Dej – Bistrița încă în 25 octombrie 2022, însă semnarea contractului a fost mult întârziată (3 luni!), deși nu a fost înregistrată nicio contestație.

 

Proiectarea lotului Baia Mare – Dej trebuie finalizată în 14 luni de la data de începere a contractului, proiectantul fiind obligat să asigure timp de  4 luni și asistența tehnică la depunerea documentației pentru finanțare. Asocierea de firme a semnat contractele la valorile 15,16 milioane de lei (exact: 15.168.533,22 lei, sumă care include TVA) pentru lotul Baia Mare – Dej și de aproape 10 milioane de lei (exact: 9.967.880,17 lei, sumă care include TVA) pentru lotul Dej – Bistrița. Finanțarea proiectului este susținută din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional de Transport.

 

Elaborarea studiului de fezabilitate pentru Lotul 1 Baia Mare – Bistrița din Drumul de Mare Viteză Baia Mare – Suceava a fost cuprins în bugetul Ministerului Transporturilor și în anul 2022 printre proiectele de infrastructură mare, care vor intra etapizat în execuție în perioada 2022-2025, însă desemnarea câștigătorului (despre identitățile căruia aveți detalii într-un articol 2mnews AICI) a fost amânată succesiv timp de circa 9 luni, perioadă în care a fost schimbată și componența Comisiei de Evaluare (care nu se punea de acord în privința rezultatului final al licitației, care a fost a doua – prima licitație, care a dat drept câștigător asocierea de firme formată din Search Corporation & Egis International SAS & Egis Romania S.A. & SC Formin SA și care a fost contestată, fiind anulată de instanțele de judecată).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here