IN MEMORIAM – Liberalii maramureșeni la comemorarea a 95 de ani de la trecerea în neființă a marelui om politic Ion I.C. Brătianu, fost președinte al PNL

0
111

COMEMORARE. Joi, 24 noiembrie 2022, liderii PNL Maramureș au comemorat la Baia Mare 95 de ani de la moartea marelui om politic liberal, Ion I.C. Brătianu. Ion I.C. Brătianu, cunoscut și ca Ionel Brătianu, a fost premier, inginer, om politic și membru de onoare al Academiei Române. A avut un rol major în Marea Unire a României din 1918 și în viața politică din România, fiind președinte al Partidului Național Liberal din 1909 și până la sfârșitul vieții sale.

 

Născut la 20 august 1864, la Argeș, Ion I.C. Brătianu a fost de cinci ori cel de-al 22-lea președinte al Consiliului de Miniștri (echivalentul de astăzi al prim-ministrului), de trei ori ministru de interne, de două ori ministru al apărării naționale și de două ori ministru al afacerilor externe.

 

“Ion I.C. Brătianu s-a dedicat vieții politice și este unul dintre cei mai mari liberali din istorie, fiind o personalitate marcantă a vremii, un exemplu demn de urmat pentru echipa liberală de astăzi”, a declarat Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here