ÎN IMPLEMENTARE – În Cavnic, cu o investiție de 30 de milioane de lei, rețelele de alimentare cu apă și canalizare menajeră sunt extinse pe ultimele 40 de străzi lipsite de aceste utilități

0
370

INFRASTRUCTURĂ APĂ-CANAL. În Cavnic, rețelele de alimentare cu apă și canalizare menajeră vor fi extinse pe ultimele 40 de străzi pe care nu există aceste utilități, proiectul administrației publice locale, controlate de edilul Vladimir Petruț, deținând deja mai multe avize și fiind inclus în faza de pre-execuție, avansat pe circuitul obținerii celorlalte documente impuse de legislația în domeniu pentru a putea demara construirea.

 

Acest proiect este implementat de administrația locală, de Primăria Cavnic. Avem deja banii, contractul de finanțare fiind semnat prin ordin de ministru, sunt circa 30 de milioane de lei alocați prin Programul Național „Anghel Saligny”, iar în acest moment suntem în faza de avizare (am solicitat ultimele 3 avize necesare), pentru ca apoi să intrăm imediat în licitație publică.
Proiectul vizează la finalizarea sa, prevăzută în 2 ani de la semnarea contractului de proiectare și execuție, ca toți locuitorii orașului Cavnic să fie racordați la rețele de apă potabilă și canalizare menajeră. În același timp, mai avem în Cavnic încă un proiect, cu o valoare de aproximativ 5 milioane de lei, care va fi implementat împreună cu operatorul de apă-canal Vital, și care prevede modernizarea rețelei existente (se schimbă conducte, se redimensionează stații de epurare, stații de pompare ș.a.m.d.), a precizat, pentru 2mnews, primarul Vladimir Petruț.

Extinderea sistemului de alimentare cu apă potabilă se va realiza pe o lungime cumulată de 3,13 kilometri, cuprinzând străzile Pinului, Codrului, Șuior, Măgurel, Uzinei, ST. Tătarilor, M. Eminescu, Violetelor, Eliberării, Mănaș, Minerilor-DJ109F. Vor fi efectuate 98 branșamente individuale, proiectul cuprinzând și instalarea a două stații de pompare (pentru ridicarea presiunii în zonele mai înalte ale locațiilor cuprinse în proiect) și a 10 hidranți de incendiu.

 

Extinderea sistemului de canalizare menajeră se va realiza pe o lungime cumulată de 12,12 kilometri, cuprinzând străzile Izvorului, Țarinei, Pinului, Codrului, Flotației, Măgurel, Uzinei, Eliberării, Haiducului, Trandafirilor, Ghioceilor, Valea Hofului, Mănaș, Izvor, Minerilor, Roată, Maramureșului, DJ109FN, DJ184-Flotației, DJ184-Șuior, Uzinei, Unirii, Minei, Frunzei, Violetelor, Haiducului, Ghioceilor, Mănaș, Minerilor, Maramureșului – Super Ski. Vor fi efectuate 434 racorduri de canalizare.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here