ÎN CONDUCEREA PREFECTURII – Gheorghe Mihai Bîrlea, viitorul subprefect al Maramureșului

0
1724
Gheorghe Mihai Bîrlea

NOMINALIZARE. Gata, s-a conturat echipa de conducere a Instituției Prefectului Maramureș. Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, numit recent în funcția de secretar de stat la Cancelaria Prim-ministrului, a confirmat ceea ce până astăzi era doar o ipoteză, respectiv că organizația Maramureș a avansat premierului Ludovic Orban un singur nume pentru funcția de subprefect: Gheorghe Mihai Bîrlea.

 

În contextul în care PMP Maramureș, care și-a adjudecat la negocierile politice desemnarea prefectului în județul Maramureș, nu a renunțat la nominalizarea inițială (Remus Lucian Timiș din Borșa), deși tânărul propus nu deține în acest moment certificatul de înalt funcționar public (obligatoriu), Instituția Prefectului Maramureș va fi condusă de Remus Lucian Timiș (după obținerea certificatului) și Gheorghe Mihai Bîrlea. Cei doi îi înlocuiesc pe pesediștii Vasile Moldovan (deja eliberat din funcție), respectiv Alexandru Cosma.

 

Gheorghe Mihai Bîrlea (68 de ani) este originar din satul Nănești (comuna Bârsana) și absolvent al Facultății de Filozofie și al Facultății de Drept din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, doctor în sociologie.

 

Bîrlea a fost prefect de Maramureș (în perioada 1997-2000) și senator (în perioada 2008-2012), acum fiind consilier județean, calitate din care va demisiona după numire, locul lăsat liber în forul deliberativ al județului urmând să fie completat de unul dintre cei aflați pe lista de supleanți ai PNL – în ordine, aceștia sunt Ovidiu Goga, Ioan Pașcu și Alexandru Deac (fost consilier județean și director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate în perioada 2009-2012).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here