IMPACT CORONAVIRUS – Aramis Invest, cel mai mare angajator din Maramureș, oprește activitatea și trimite 5.000 de salariați în șomaj tehnic

2
24682

CUTREMUR ECONOMIC. Cel mai mare angajator din județul Maramureș, producătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare, își sistează activitatea începând din 27 martie și trimite aproximativ 5.000 de salariați în șomaj tehnic.

 

Decizia este argumentată de scăderea semnificativă a comenzilor (cu 70%!), cauzată de închiderea marilor magazine de mobilă din Europa, principala piață de desfacere a produselor firmei băimărene. Începând de săptămâna viitoare, programul de lucru a fost redus la un singur schimb, a precizat, pentru Ziarul financiar, directorul financiar al Aramis Invest, Alexandru Griguță, iar din 27 martie producția se oprește „pentru o perioada de minimum două săptămâni, anagajații urmând să beneficieze de șomaj tehnic”.

 

Aramis Invest, controlat de antreprenorii Vladimir Iacob (60%) și Marius Șelescu (40%), este cel mai mare producător de mobilă din România şi cel mai mare exportator cu capital privat românesc. De cinci ani încoace, Aramis a investit peste 70 de milioane de euro în dezvoltarea capacităţilor de producţie şi de stocare.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Nu este corect cea ce faceti,finca pentru o zi tăiați toate bonurile pe o saptamin de la muncitor sîmbăta nu este obligatorie sa intri numai daca vrea muncitorul ar trebui să se rezolve situațiile a ceaste finca nu faceți,bine,cu oameni Ar trebui să facă greva ce faceți cu muncitori pe caldura acestă hoție curată cu tichetele de masă nu va este rusine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here