IDENTITĂȚI DEVOALATE – Cine sunt cei 14 inculpați din dosarul DIICOT „Copiii-sclavi din Vișeu”

0
1108

COPIII-SCLAVI. În 13 februarie 2020, în ceea ce presa a numit “Cazul copiilor-sclavi din Vișeu” (detalii AICI), procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 14 inculpați pentru săvârşirea a 10 infracţiuni grave: constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, complicitate la infracţiunea de trafic de minori, trafic de persoane, complicitate la infracţiunea de trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, complicitate la infracţiunea de lipsire de libertate, spălare a banilor, favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu.

 

Cei 14 sunt: Bert Sieghard W. Schumann (în foto, germanul care împreună cu soţia sa au iniţiat un program de reeducare la Vişeu de Sus, considerat de procurorii de la Crimă Organizată ca fiind un paravan pentru exploatarea tinerilor cu probleme de comportament din Germania), Vasile Năsui zis „Neţu”, Gavrilă Simon zis „Blondu”, Tudor Baica, Ionuț Marius Mezeniuc zis „Jimmy”, Marius Grecu, Babett H. Schumann (soția lui Bert Schumann), Cristian Bota, Alin Vasile Pop, Ioana Iuliana Kellerman, Nița Scopeț, Alina Floarea Bota, Simion Năsui, Marcel Vasile Iusco (asistent social angajat al DGASPC Maramureș).

 

În privința primilor cinci, instanța de judecată a dispus pentru 30 de zile măsura preventivă a arestului la domiciliu, iar în privința ultimilor nouă s-a dispus controlul judiciar. Toți cei 14 au formulat recurs, cerând revocarea măsurilor. În primă fază, cererile au fost respinse.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here