HANDBAL – Trei jucători noi la Minaur și încă două transferuri în pregătire, pentru lotul cu care echipa băimăreană atacă Cupa EHF

0
672
Nikola Skrobic, Buzogány Barna, Jose Guilherme de Toledo

SEZONUL 2020-2021. Echipa masculină Minaur Baia Mare atacă Cupa EHF cu cinci jucători noi sau reveniți, trei dintre transferuri fiind deja semnate. De departe, cel mai valoros transfer este al interului dreapta José Guilherme de Toledo (26 de ani), jucător din naționala Braziliei (pentru care a marcat 261 de goluri), venit de la echipa macedoneană Vardar Skopje, câștigătoarea Ligii Campionilor în 2017.

 

Nici celelalte două transferuri nu sunt de ignorat. Interul dreapta Nikola Skrobic (28 de ani, 1,92 metri), jucător de naționalitate sârbă și bosniacă, transferat de la Bani Yas SC, echipă din Emiratele Arabe Unite (un “stângaci” care a activat în campionatele din Grecia, Israel, Norvegia, Iran) și tânărul portar Buzogány Barna, jucător de naționalitate română și maghiară, originar din Șimleu Silvaniai, transferat de la echipa maghiară de primă ligă Braun Gyöngyös.

 

Celelalte două transferuri, încă în faza negocierilor, sunt ale unor jucători care au mai fost în lotul echipei băimărene. Pentru acest sezon, Minaur, antrenată de Stephane Plantin (principal) şi Alexandru Sabău (secund), a pierdut/renunțat la cinci sportivi: Răzvan Apostu, Adrian Ţenghea, croatul Teo Coric și valoroșii sârbi Janja Vojvodic și Vojislav Brajovic.

 

Iată lotul actual al echipei Minaur, cu care clubul băimărean va participa și în Cupa EHF (fosta Challenge Cup, a treia competiţie valorică din Europa, una care poate fi câștigată cu lejeritate de echipa din Baia Mare pentru că în competiție nu sunt înscrise echipe din cele mai puternice 9 campionate de pe continent: Franţa, Germania, Macedonia, Ungaria, Spania, Polonia, Danemarca, Croaţia şi Portugalia):

 

* Portar: Ionuţ Ciobanu, Buzogány Barna (de la Braun Gyöngyös – Ungaria), Răzvan Pop;

* Extremă stânga: Milan Kotrc, Daniel Bera, Sergiu Makaria;

* Inter stânga: Tudor Botea, Andrei Buzle;

* Centru: Alexandru Csepreghi, Călin Căbuţ, Mihai Dobra, Erik Pop;

* Pivot: Albert Cristescu, Mihai Buşecan, Robert Nagy;

* Inter dreapta: Jose Guilherme de Toledo (de la Vardar Skopje – Macedonia), Nikola Skrobic (de la Bani Yas SC – Emiratele Arabe Unite);

* Extremă dreapta: Tomas Cip, Georgel Haiduc.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here