HANDBAL – Minaur Baia Mare începe returul cu o victorie la HC Zalău, în turneul de la Bistrița

0
391

LIGA NAȚIONALĂ. Luni, 26 aprilie, în Sala LPS Bistrița, într-un meci contând pentru etapa a 16-a a Ligii Naționale de handbal feminin, CS Minaur Baia Mare a învins cu 32-29 (17-15) formația HC Zalău, echipă care înaintea etapei ocupa locul 9 din 15 echipe, cu 21 de puncte (băimărencele sunt pe locul 2, cu 37 de puncte, având până la meciul de astăzi 12 victorii, un egal și o singură înfrângere).

 

Meciul, condus de Adrian Manafu (București) și Daniel Pavel (Buzău), a început în nota de dominare a favoritelor, băimărencele având după primele 10 minute 4 goluri diferență pe tabela de marcaj (7-3), o diferență care a crescut la 6 goluri în min. 18 (14-8), Minaur având în Laslo (în foto) și Lavko principalele marcatoare. Apoi, zălăuancele s-au apropiat la 1 gol (16-15), beneficiind și de 3 eliminări în 3 minute dictate împotriva lui Minaur (Cioca, Polocoșer și Blohm), însă Popa a mai pus un gol pe tabelă, iar repriza s-a încheiat cu 17-15 în favoarea băimărencelor.

 

După pauză, în primele 10 minute ale reprizei secunde, Minaur reface diferența confortabilă de 6 goluri (25-19) și, în aparență, se rezolvă problema învingătoarei, chiar dacă în minutul 41, din nou, băimărencele au două jucătoare eliminate (Burlachenko și Laslo). A fost doar o aparență, sălăjencele revenind și reușind chiar să preia conducerea, în min. 51, prin Mouna Jlezi, care duce scorul la 28-27 pentru Zalău.

 

Însă în ultimele 10 minute iese la rampa marcatoarelor și Bolhm, secondată de Laslo, care a fost cea mai bună marcatoare a echipei Minaur în acest meci (și MVP-ul partidei), Minaur punctând de 5 ori, iar sălăjencele reușind doar un gol, în utimele secunde, prin aceeași tunisiancă (Mouna), dar deja nu se mai putea schimba nimic edificator: Minaur – HC Zalău 32-29.

 

Pentru echipa antrenată de Costică Buceschi au marcat: Laslo (10 goluri), Lavko și Bolhm (câte 6 goluri), Kovacevic (care este golghetera campionatului – 5 goluri; are deja 95 de goluri marcate în această ediție), Fujita (2 goluri), Cioca, Popa și Polocoșer (câte 1 gol). De la zălăuance s-au remarcat tunisiana Mouna (7 goluri), Mitrache (6 goluri) și Popescu (4 goluri).

 

Marți, 27 aprilie, de la ora 18.30, băimărencele joacă împotriva CS Rapid București, joi, 29 aprilie, cu CSM Reșița, sâmbătă, 1 mai, cu SCM Râmnicu Vâlcea (meci televizat, de la ora 16, de TVR 1) – apoi urmează 5 zile de pauză și se revine, cu etapa 21, la turneul de la Cluj (în mai puţin de o lună jumate sunt programate 5 turnee din returul Ligii Naţionale).

 

* Foto generică: @ CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here