HANDBAL – Minaur Baia Mare a câștigat meciul tur din Cipru, din EHF European Cup

0
289

EHF EUROPEAN CUP. Echipa masculină de handbal Minaur Baia Mare a învins sâmbătă, 12 decembrie 2020, la Nicosia, echipa cipriotă Parnassos Strovolou, în prima manşă din turul al III-lea al EHF European Cup.

 

Gazdele, antrenate de fostul handbalist grec Savvas Zografou, au fost învinse cu scorul de 28-25 (15-13), și au consemnat că meciul a fost unul echilibrat, iar calificarea se va juca duminică, 13 decembrie, în meciul retur, care se va disputa tot pe terenul ciprioților.

 

Parnassos a subliniat că a jucat “extraordinar în apărare” și că în minutul 23 au condus cu 10-9. La fel, ciprioții au precizat că au început puternic repriza a doua și la 10 minute de la reluare au redus handicapul de pe tabela de marcaj la un singur gol, 17-18, însă după aceea meciul a devenit “șocant”, oaspeții marcând în următoarele 5 minute de 3 ori consecutiv și ducând scorul la 17-21.

 

În pofida înfrângerii de pe teren propriu, Parnassos a considerat că “meciul s-a desfășurat într-un echilibru delicat, jucătorii Savvas Zografou făcând eforturi pentru a reduce diferența, iar scorul final 25-28 le păstrează șansele pentru retur”.

 

Pentru echipa antrenată de Adrian Petrea au înscris Călin Căbuţ (6 goluri), Tomas Cip (5 goluri), Georgel Gabriel Haiduc și Andrei Buzle (câte 4 goluri), Milan Kotrc (3 goluri), Edmilson Araujo și Jose Guilherme De Toledo (câte 2 goluri), Albert Cristescu și Alex Csepreghi (câte un gol). Din echipa cipriotă s-au remarcat Georgos Papakyprianou (11 goluri), Dimitris Nikiforou (5 goluri) și Antonios Chalaris (4 goluri).

 

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Grecia, Panagiotis Naskos şi Vasilis Charitsos (tot ei vor arbitra și în meciul retur de astăzi, programat de la ora 17).

 

* Foto: Parnassos Strovolou

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here