HANDBAL – Fetele de la Minaur, victorioase în derby-ul de ieri cu CSU Reșița

0
457
Fetele de la Minaur - victorioase, așa cum le dorim mereu (credit foto: Paul Ursachi, upfoto.ro)

BUNĂ VESTIRE. Zi plină ieri în sala „Lascăr Pană”, cuplajul handbalistic oferit de organizatori (clubul CS Minaur Baia Mare), aducând două meciuri tari, adevărate derby-uri ale etapei a 19-a, atât la masculin, cât și la feminin – un adevărat regal pentru spectatorii prezenți în templul handbalului băimărean.

 

Mai întâi, de la ora 17, fetele noastre s-au înfruntat cu jucătoarele de la CSU Reșița, echipă aflată pe locul 2 înaintea acestui meci, cu 33 de puncte, la 3 puncte în fața băimărencelor (dar cu două meciuri în plus pe răboj). Miza era foarte mare, doar o victorie mai păstrându-le pe fetele noastre în lupta pentru – cine știe? – încă un posibil loc întâi la finalul acestui sezon și, implicit, o calificare directă în Liga Națională încă din acest an.

 

Iar băimărencele și-au respectat blazonul și au câștigat de o manieră clară o confruntare care a început extrem de echilibrat – de-abia pe final de primă repriză reușind fetele noastre să se desprindă cu un avantaj confortabil pe tabelă: 18-13, după primele 30 de minute de joc.

 

În a doua parte, Minaur a gestionat cu calm avantajul muncit în prima repriză și, cu toate că Simona Maior-Pașca și Ioana Marta au ales să ruleze și jucătoare mai puțin folosite în acest sezon, randamentul echipei a rămas același, iar fetele noastre au încheiat partida în avans de nouă goluri față de adversare, scor final: CS Minaur Baia Mare – CSU Reșița 32-23 (18-13). Astfel, băimărencele revin pe poziția a doua a clasamentului, cu 33 de puncte (la fel ca reșițencele, dar cu două meciuri mai puțin jucate și cu un golaveraj mai bun), la numai 3 puncte distanță de liderul CSU Oradea, care în această etapă a stat.

 

CS Minaur: Claudia Cetățeanu, Andreea Nastasă – Raluca Mihai (6 goluri), Ștefania Bălăceanu (4), Alexandra Pricop (4), Jenica Rudics (4), Andriyana Naumenko (4), Andreea Tecar (3), Cristina Andriț (3), Daiana Gaiu (2), Oana Bidașcu (2), Maryana Mykytei, Iulia Bledea, Bianca Zegrean.

Antrenoare: Simona Maior-Pașca și Ioana Marta.

 

În etapa următoare, care va avea loc pe 6 aprilie, CS Minaur se va deplasa la Arad, acolo unde va juca împotriva ultimei clasate, ACS Crișul Chișineu-Criș. În tur, echipa noastră s-a impus la o diferență zdrobitoare, cu 52-22.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here