HANDBAL – După o primă repriză foarte bună, Minaur Baia Mare își întrerupe șirul victoriilor din Liga națională, suferind o înfrângere la Constanța

0
259

LIGA NAȚIONALĂ. Duminică, 10 octombrie 2021, în Sala Sporturilor din Constanța, în meci contând pentru etapa a 6-a a Ligii naționale de handbal masculin, HC Dobrogea Sud a învins, cu 26-22 (13-14), echipa Minaur Baia Mare, după o repriză secundă pe care au dominat-o.

 

Meciul, arbitrat de cuplul doljean Claudiu Gorina & Florin Melencu, a stat mult timp sub semnul echilibrului, Minaur având mai multe momente bune decât gazdele și un inter stânga, internaționalul muntenegrean Stevan Vujović în mare formă.

 

De altfel, Vujović, avertizat cu cartonaș galben încă din min. 3, a înscris primele 3 goluri ale băimărenilor (min. 8, 2-3), dar constănțenii, cu Vegar și Ilie marcatori principali, au intrat în ultima treime a reprizei cu 3 goluri avans (9-6, min. 20). Ultimele 10 minute ale reprizei de debut au semănat cu un galop al maramureșenilor (prestație din nou foarte bună a portarului ucrainean Anton Terekhov) pentru a prelua conducerea, ceea ce au și reușit, intrând la cabine cu un gol avans pe tabela de marcaj (13-14).

 

În a doua repriză, beneficiind și de aportul tânărului portar Gabriel Preda (la 19 ani este la primul sezon cu echipa mare), constănțenii au remontat repede și au trecut în avantaj, unul pe care l-au mărit constant de-a lungul întregii reprize (formă bună arătată de interul stânga al lui Dobrogra Sud, georgianul Irakli Chikovani). La final, HC Dobrogea Sud – Minaur Baia Mare: 26-22 (13-14).

 

Pentru Minaur (o remarcă specială pentru portarul Terekhov, care a cumulat 16 intervenții salvatoare) au înscris:  Vujović (7 goluri), Căbuț (6 goluri), Kotrc și Vujić (câte 3 goluri), Da Silva Mollino (2 goluri), Buguleț (1 gol). De la învingători s-au remarcat portarul Preda (6 intervenții salvatoare), Stankovic (5 goluri), Chikovani, Nistor și Ilie (câte 4 goluri).

 

Cu mențiunea că nu toate echipele au 6 meciuri disputate, în urma înfrângerii Minaur coboară pe locul 5 și în 16 octombrie joacă în etapa a 7-a pe teren propriu, cu CSM Focșani, echipă clasată pe locul 4 și învinsă în această etapă pe teren propriu, cu 26-35, de campioana en-titre Dinamo București.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here