HANDBAL – Băimăreanca Borș, 4 goluri cu Slovenia, dar România a pierdut calificarea la Campionatul Mondial

0
40

DEZAMĂGITOR. După prestația dezamăgitoare din grupele preliminare ale Campionatului European de handbal Under 17 din Slovenia, când au pierdut toate partidele clasându-se pe ultimul loc (cu Ungaria, Austria și Slovacia), România mai avea o singură șansă de a se califica la Mondialele din 2020 din China: să se claseze pe locul 9, obiectiv pentru care trebuia să aibă o succesiune de patru victorii cu echipe mai slab cotate (Croația, Spania, Slovenia și Muntenegru).

 

Au urmat două victorii (cu Croația și Spania) și calificarea în meciurile de clasament pentru locurile 9-12, unde, însă, au pierdut primul meci, cel cu țara-gazdă a Europenelor, Slovenia, ratând ultimul obiectiv pe care-l puteau atinge la această comeptiție (calificarea la Mondiale). Este pentru prima dată în ultimul deceniu când o naţională din handbalul feminin, indiferent de categoria de vârstă, ratează prezenţa la un Campionat Mondial.

 

România a pierdut aseară, cu 23-20 (11-10), meciul din Sala Golovec cu elevele antrenorului Boris Čuk, ratând o victorie care le-ar fi permis să joace pentru locul 9, ultimul calificant la Mondialele din 2020. Pentru România au înscris Gogîrlă (8 goluri), Borș (4 goluri), Voica (3 goluri), Ion și Necula (câte 1 gol). Până acum, în cele 6 meciuri de la Campionatul European Under 17, băimăreanca Oana Borș (CSȘ 2 Baia Mare – extremă dreapta) a înscris 35 de goluri, fiind a doua marcatoare a naționalei, după Gogîrlă.

 

Sâmbătă, 10 august, de la ora 17, tot în sala Golovec, România întâlnește Slovacia în meci pentru locul 11, dar, așa cum a subliniat antrenoarea Maria Rădoi Constantin, “turneul este deja terminat pentru noi, chiar dacă mâine vom avea un alt meci”. În grupele preliminare, cele două echipe s-au mai întâlnit, meciul sfârșindu-se cu victoria suprinzătoare a Slovaciei 31-30 (16-17).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ