HANDBAL – Băimăreanca Borș, 4 goluri cu Slovenia, dar România a pierdut calificarea la Campionatul Mondial

0
104

DEZAMĂGITOR. După prestația dezamăgitoare din grupele preliminare ale Campionatului European de handbal Under 17 din Slovenia, când au pierdut toate partidele clasându-se pe ultimul loc (cu Ungaria, Austria și Slovacia), România mai avea o singură șansă de a se califica la Mondialele din 2020 din China: să se claseze pe locul 9, obiectiv pentru care trebuia să aibă o succesiune de patru victorii cu echipe mai slab cotate (Croația, Spania, Slovenia și Muntenegru).

 

Au urmat două victorii (cu Croația și Spania) și calificarea în meciurile de clasament pentru locurile 9-12, unde, însă, au pierdut primul meci, cel cu țara-gazdă a Europenelor, Slovenia, ratând ultimul obiectiv pe care-l puteau atinge la această comeptiție (calificarea la Mondiale). Este pentru prima dată în ultimul deceniu când o naţională din handbalul feminin, indiferent de categoria de vârstă, ratează prezenţa la un Campionat Mondial.

 

România a pierdut aseară, cu 23-20 (11-10), meciul din Sala Golovec cu elevele antrenorului Boris Čuk, ratând o victorie care le-ar fi permis să joace pentru locul 9, ultimul calificant la Mondialele din 2020. Pentru România au înscris Gogîrlă (8 goluri), Borș (4 goluri), Voica (3 goluri), Ion și Necula (câte 1 gol). Până acum, în cele 6 meciuri de la Campionatul European Under 17, băimăreanca Oana Borș (CSȘ 2 Baia Mare – extremă dreapta) a înscris 35 de goluri, fiind a doua marcatoare a naționalei, după Gogîrlă.

 

Sâmbătă, 10 august, de la ora 17, tot în sala Golovec, România întâlnește Slovacia în meci pentru locul 11, dar, așa cum a subliniat antrenoarea Maria Rădoi Constantin, “turneul este deja terminat pentru noi, chiar dacă mâine vom avea un alt meci”. În grupele preliminare, cele două echipe s-au mai întâlnit, meciul sfârșindu-se cu victoria suprinzătoare a Slovaciei 31-30 (16-17).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here