GRUPARE DESTRUCTURATĂ – A fost arestat un sighetean de 28 de ani, capul unei grupări care a traficat peste 36.000 de migranți

0
1402

CRIMA ORGANIZATĂ. Un român în vârstă de 28 de ani, cunoscut cu antecedente penale încă din perioada minoratului și urmărit internaţional cu mandat de arestare preventivă în trei state (România, Ungaria şi Austria), a coordonat o grupare infracţională care a traficat peste 36.000 de migranţi ilegali pe rutele Ungaria – Austria și Ungaria – Slovacia – Cehia – Austria. Gruparea de criminalitate organizată specializată în migraţia ilegală a fost destructurată în colaborare cu autorităţile austriece, a anunţat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

 

Conform unui comunicat al ITPF Sighetu Maramației, în reţea au activat peste 250 de traficanţi din Serbia, Ucraina, Estonia, Lituania, Turcia, România şi din alte state, majoritatea fiind călăuze care conduceau autovehicule prin zone prestabilite (fapt stabilit în urma cercetărilor autorităților austriece). Câştigurile rezultate din traficul de migranţi depăşesc 150 de milioane de euro, costul unui transfer fiind, în medie, de peste 4.000 euro pentru fiecare migrant.

 

La domiciliul unuia dintre membrii români ai grupării au fost identificate 27 de autoturisme, posibil folosite la transportul migranţilor pe teritoriul Ungariei şi Austriei, a mai subliniat ITPF Sighetu Marmaţiei, care a fost implicată în acest dosar din iulie 2021, când, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, a fost înregistrat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

 

Deoarece persoanele implicate coordonau întreaga activitate infracţională de pe teritoriul Austriei, aspectele rezultate în documentarea dosarului penal au fost transmise autorităţilor judiciare austriece, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi Biroului Ataşatului de Interne. În Austria au fost reţinuţi peste 90 de membri ai grupării, în urma cooperării între structuri de poliţie ale landurilor Austria Inferioară şi Burgenland cu autorităţile române, cehe şi ungare.

 

Suspectul principal şi coordonatorul grupării a fost reţinut la Floreşti (jud. Cluj) de poliţiştii români, în 4 mai 2022, în baza unui mandat de arestare preventivă emis de autorităţile statului Austria. De asemenea, în 6 mai 2022, polițiștii de frontieră au depistat în Sighetu Marmaţiei un alt membru al grupării. La domiciliul acestuia au fost identificate 27 autoturisme despre care există suspiciunea rezonabilă că au fost folosite la transportul migranţilor pe teritoriul Ungariei şi Austriei.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here