GREENPEACE – Raport 2016: cele mai mari prejudicii cauzate de tăieri ilegale, în Maramureş – peste 45% din valoarea constatată la nivel naţional

0
259

PREJUDICIU. Ultimul raport al Greenpeace România arată că, în 2016, la nivel naţional au fost înregistrate 9.444 de cazuri de tăieri ilegale de arbori, ceea ce reprezintă o medie de 26 de cazuri pe zi (42% din totalul cazurilor depistate fiind identificate de cetăţeni).

 

Ca volum de lemn tăiat ilegal, din Maramureş, Iaşi şi Cluj au dispărut cele mai mari cantităţi de lemn, cele trei judeţe înregistrând 52% din volumul de lemn tăiat ilegal la nivel naţional.

 

În perioada 2015-2016, prejudiciul total estimat de autorităţi este de aproape 40 de milioane de lei (aproximativ 9 milioane de euro), iar cele mai mari prejudicii au fost înregistrate în judeţul Maramureş: aproape 18 milioane de lei, reprezentând 45,59% din valoarea totală la nivel naţional, a explicat Valentin Sălăgeanu, coordonator al campaniei de Păduri la Greenpeace România.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here