GEST – 30 de camere implantabile, donație pentru bolnavii de cancer din Spitalul Județean maramureșean

0
506

DONAȚIE. Printr-un parteneriat suportat financiar în părți egale între Asociația Prietenii Spitalului “Dr. Constantin Opriș” și firma BDM Grup Invest SRL (administrată de Mircea Mitrea), Secției de Oncologie a Spitalulului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare i-au fost donate 30 de camere implantabile, care evită “arderea” venelor pacienților care fac chimioterapie atunci când li se administrează citostaticele.

 

Aceste camere implantabile se montează subcutanat, de regulă în regiunea subclaviculară și când citostaticele (medicamente foarte puternice folosite în chimioterapie) ajung direct în venele mari, ele sunt diluate imediat de torentul sangvin, astfel încât efectul toxic asupra venelor nu se mai poate manifesta. Prin aceste camere implantabile pot fi administrate și soluții nutritive (nutriție parenterală, la pacienții care nu se mai pot alimenta oral) sau, în anumite condiții, transfuzii de sânge.

 

Valoarea donației este de 14.600 de lei. Pentru unii nu e mult, dar, știți, mai mult decât suma contează cum o folosești, iar în acest caz cei care au avut-o la dispoziție au ales să o utilizeze în folosul unor semeni care luptă împotriva cancerului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here