GENEROZITATE TÂRZIE – Primăria Baia Mare a scos la licitație salubrizarea stradală: oferă 37,4 milioane de lei pe 2 ani, dar firma trebuie să transporte gunoiul unde știe

0
559

SALUBRITATE BAIA MARE. Primăria Baia Mare a scos la licitație salubrizarea stradală din municipiul reședință de județ pentru următoarea perioadă care se poate întinde până la cel mult 2 ani.

 

Contractul este mult mai generos decât cel actual (estimat în 2 ani la 22 de milioane de lei), se oferă 37,4 milioane de lei (sumă care conține TVA) pe perioada maximă (de 2 ani), dar în preț intră și transportul și depozitarea deșeurilor la un depozit autorizat care urmează să fie nominalizat de ofertant, pentru că în Maramureș nu există niciunul (în acest moment, deșeurile sunt depozitate la Sânpaul, în județul Mureș, la 245 de kilometri de Baia Mare).

 

Practic, firma trebuie să transporte gunoiul unde știe, ceea ce nu ne-ngrijorează. Ne-ngrijorează tardivitatea cu care a fost scos la licitație serviciul de salubritate stradală în Baia Mare, contractul cu Drusal fiind până în 1 decembrie 2021. În acest context, firmele de salubritate pot să depună ofertele până în 15 noiembrie 2021, iar la orice contestație (destul de probabilă în cazul existenței mai multor oferte), municipalitatea rămâne descoperită pe perioada soluționării acesteia.

 

Contractul se referă la salubrizare stradală în Baia Mare, respectiv măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice; colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora către unităţile de ecarisaj sau către instalaţiile de neutralizare; colectarea, transportul, depozitarea deșeurilor moloz/voluminoase în cazul depozitării necontrolate; golirea coşurilor stradale.

 

Valoarea totală estimată este de 31,43 milioane de lei + TVA (adică 37,4 milioane de lei), iar criteriul de atribuire este Cel mai bun raport calitate-preț, unde prețul are o pondere de 90%, iar componenta tehnică 10%.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here