GATA – De miercuri, Drusal ridică și fracția umedă a deșeurilor menajere: soluția autorităților… transportarea în Bistrița, însă avem o problemă MARE

1
885

CRIZA REZOLVATĂ TEMPORAR. În scandalul gunoiului din județul Maramureș s-a intervenit și ilegal (miercuri, 2mnews publică o investigație care devoalează aceste fapte de natură penală, acoperite de autoritățile în drept), dar și politic.

 

Principalul aspect este că s-a găsit o soluție și că aceasta va fi aplicată începând de marți, 4 octombrie (adică de mâine). Deșeurile din Maramureș vor fi transportate la depozitul autorizat din Tărpiu (în foto), Consiliul Județean Bistrița-Năsăud (controlat de PSD, prin Emil Radu Moldovan – președinte al administrației bistrițene de 10 ani) dându-și acceptul pentru a prelua 1.000 de tone de deșeuri/lună din județul Maramureș.

 

Bine, asta e vestea bună (că s-a găsit un alt depozit care ne primește  gunoiul produs: la Tărpiu – jud. Bistrița-Năsăud și că deșeurile se  vor ridica legal). Vestea proastă este că doar necesarul lunar de depozitare al Drusal (care deservește 31 de UAT-uri din cele 76 din Maramureș, printre care și municipiul Baia Mare, principalul generator de deșeuri din județ) este de peste 4.000 de tone. În sinteză, după o săptămână (dacă acest contract politic nu se suplimentează) revenim la situația de astăzi.

 

… așa cum am subliniat la începutul scrierii, mâine, miercuri, 5 octombrie, publicăm rezultatul unei investigații care devoalează modul ilegal de încercare a soluționării acestei crize a deșeurilor, infracțiunile comise, banii și făptuitorii (cu nume, date, fapte și-ntâmplări).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Succes la dezvaluiri. Sper sa ajungeti si la vinovatii CJ-ului. Poate lamuriti si cum unii au suficienta influenta sa nu apara cu numele in presa ( in celelalte publlicatii, 2mnews e singura care a ramas neatinsa ) sau de ce restul asa ziselor ziare cenzureaza comentariile ( si de asta se plang mai multi ).
    Speram ca pana la sfarsitul anului sa fie rezolvata si problema primarului, de departe cel mai toxic gunoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here