GARD DE BOGAȚI – Consiliul Județean Maramureș va plăti un gard cu o jumătate de milion de lei, pentru că nu au gândit la timp o împrejmuire a unei investiții de 14 milioane de lei

0
2895

OMISIUNEA CARE COSTĂ MULT. Instituția administrativă a județului Maramureș și-a amintit că nu au prevăzut o împrejmuire a unui obiectiv în care se investește 14,2 milioane de lei. Așa că vor plăti pentru un gard peste 535.000 lei. Gardul urmează să împrejmuiască „centrul de dat cu calul”, pe care CJ Maramureș îl construiește pe pășunea din Lăpușel, pe care a cumpărat-o în 2008 plătind circa 650.000 de euro din pușculița județului și pe care apoi l-a abandonat timp de 13 ani (perioadă în care au plătit impozitele pe teren aferente), fără ca niciunul dintre decidenții tranzacției imobiliare să fie sancționat în vreun fel – doar erau banii publici ai județului, dă-i încolo!

 

Dar să revenim la gard. Centrul de Terapii Alternative în Maramureș nu a fost prevăzut, spuneam, cu o împrejmuire. Așa că acum administrația județeană va trebui să scoată din pușculița județului 535.262 lei (sumă care include TVA), conform documentației tehnice realizate în acest sens.

 

De ce trebuie împrejmuit centrul de dat cu calul? Pentru că “amplasamentul obiectivului se află într-o zonă deschisă circulației atât pentru oameni, cât și pentru animale” și trebuie asigurată protecția și siguranța pe toată durata lucrărilor de execuție, și ulterior acesteia. Așa că a fost făcută o documentație erios necesar a se realiza o împrejmuire cu panouri de gard zincat bordurat fixat pe stâlpi metalici. Pe care o vom plăti din pușculița publică. Cu 535.000 lei. End of story.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here