GALERIE FOTO – Tomberoanele de pe o platformă de depozitare a deșeurilor din Baia Mare au fost incendiate: Poliția Locală, neputincioasă, inofensivă

2
662

VANDALIZARE. Pubelele și tomberoanele tip clopot de pe platforma de depozitare a deșeurilor montată pe Aleea Jupiter nr. 4 din Baia Mare au fost incendiate aseară, cel mai probabil voluntar. Acestea aparțineau operatorului de salubritate Drusal, care a reclamat distrugerea la Poliția Locală Baia Mare (condusă de Gheorghe Perian), însă șansele ca autorul/autorii să fie identificați sunt nule, niciodată acest organism, organizat ca direcţie în cadrul aparatului de specialitate al primarului Cătălin Cherecheș, nedescoperind autorii infracțiunilor de acest tip (susțin surse din conducerea firmei păgubite).

 

În contrapartidă, Poliția Locală Baia Mare, instigată de cei care o controlează direct, au amendat în acest an de 63 (!) de ori operatorul de salubritate, sancțiunile totalizând 360.000 lei, pentru că firma nu a reparat și înlocuit containerele dispărute. Cu identificarea incendiatorilor și hoților e mai greu, însă.

 

Incendierea de aseară a tomberoanelor și a clopotelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor vine la scurt timp după ce Drusal a înștiințat/informat/avansat preavize instituțiile abilitate și interesate că începând din 22 martie 2022 întrerupe, din nou, colectarea deșeurilor menajere de la populația din Baia Mare din cauza faptului că, deși cetățenii și-au achitat taxa de salubritate, primarul Cherecheș refuză să le plătească serviciile prestate, recepționate și facturate, datoriile Primăriei către operatorul de salubritate totalizând 24,5 milioane de lei.

 

Surse 2mnews, informate, au precizat că primarul Cherecheș s-a angajat ca până luni, 21 martie 2022, să plătească o parte din datoria către Drusal, respectiv 3 milioane de lei, pentru ca operatorul de salubritate să nu oprească ridicarea, transportul și depozitarea gunoiului menajer. Conducerea firmei ar fi acceptat acest compromis, însă șansele ca edilul să plătească 3 milioane de lei către Drusal nu sunt foarte mari – în caz contrar, rămânem din nou cu gunoiul în tomberoane, cum s-a mai întâmplat în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022.

 

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. 1Politia locala nu cercetează infracțiuni, tomberoanele respective aparțin unei societăți private, plângerea ca au fost aprinse trebuia (logic) facuta la Politia Municipiului. 2. Localii au identificat nu odată pe cei care aprindeau pubelele, deci, afirmația Drusalului cade la o mica cercetare. 3. Din câte stiu în oraș avem și patrule de la Politia Nationala. Fix instituția care are atribuții de cercetare a infracțiunilor. Ei de ce nu sunt pomeniți în articol? În decembrie de Crăciun când și-au golit și luat pubelele de pe platforme, citez”propietatea lor”, cum a fost? Localii, fără supărare, nu sunt angajații Drusalului sa le păzească pubelele. Arunca vina drusalul pe locali, degeaba, cel mai sigur din cauza amenzilor luate. Nu mai manipulați opinia publica cu informații fabricate genul fake (asta e pentru gândacii-cei are aproape gandesc- de la mincinoasa și manipulatoare societate avida de bani Drusal) . Cătăline, aveam opinia ca ești cam singurul jurnalist care se informează corect înainte de publicare. Eu unul înțeleg ca ai ce ai cu primarul și câțiva directorasi din primărie, dar…. nici chiar asa.

  2. Pe vremuri polițistul local , sectoristul, avea responsabilitate pentru o anumita zona . Acum rsponsabilitatea este comună, deci a nimănui. Dacă te adresezi politiei locale cu o problema legata de o anumita zona esti trimis la primărie unde nimeni nu poate fi contactat decât în scris. Toți sunt ocupați și indisponibili. Singura persoana de acolo este tot un polițist care îți dă cu tifla

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here