GALERIE FOTO – Minaur Baia Mare a câștigat și al doilea meci din Cipru, a eliminat-o pe Parnassos Strovolou și s-a calificat în optimile EHF

0
264

PREVIZIBIL. Minaur Baia Mare a trecut și astăzi, 13 decembrie, de formaţia cipriotă Parnassos Strovolou, în turul III al competiţiei masculine de handbal EHF European Cup. Ambele meciuri au avut loc la Nicosia, sâmbătă Minaur impunându-se cu 28-25 (15-13), iar duminică echipa băimăreană câștigând cu 29-24 (16-14). Băimărenii s-au calificat în optimile competiției.

 

În pofida diferenței evidente de valoare (în favoarea băimărenilor, evident), și meciul retur a fost unul în care favoriții au jucat mai mult cu gândul la un antrenament, decât ca la un joc oficial. După ce la finalul meciului tur ciprioții, niște optimiști incurabili, visau la calificare, spunând că aceasta se joacă duminică, la sfârșitul jocului de astăzi, cei de la clubul dintr-o suburbie a capitalei Nicosia au consemnat: “Adversarii au fost favoriți încă de la început, deoarece calitatea unui lot care valorează de 10 ori mai mult decât cel al lui Parnassos poate să facă diferența”.

 

Băimărenii au forțat exact cât a trebuit, ca niște turiști mulțumiți de ospitalitatea gazdelor – doar de prin minutul 48, când ciprioții s-au apropiat la un sigur gol, 22-21, au apăsat pedala de accelerație și au înscris de cinci ori consecutiv, ajungând la 27-21 și punând frână (până la urmă este de înțeles, oamenii ăia au fost atât de amabili, nu meritau nicio umilință, iar antrenamentul era deja făcut).

 

Pentru echipa antrenată de Adrian Petre au marcat: Călin Căbuţ (6 goluri), Georgel Gabriel Haiduc, Edmilson Araujo, Daniel Bera și Milan Kotrc (fiecare câte 3 goluri), Jose Guilherme De Toledo, Tomas Cip, Albert Cristescu și Nikola Skrobic (fiecare câte 2 goluri), Andrei Buzle, Alex Csepreghi și portarul Ionuţ Ciobanu (fiecare câte 1 gol).

 

Din formația cipriotă, cei mai buni marcatori au fost Georgos Papakyprianou (8 goluri), Dimitris Nikiforou și Antonios Chalaris (fiecare câte 5 goluri). Primitoarele gazde au fost eliminate, previzibil, din această cupă a prieteniei europene, putând să se concentreze pentru derby-ul local de sâmbăta viitoare, dintr-un campionat al Ciprului în care activează 6 echipe.

 

* Foto: Parnassos Strovolou

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here