GALERIE FOTO – În ultimul meci al anului, Explorări Baia Mare pierde în minimum de seturi și termină turul pe locul 9

0
140

DIVIZIA A1. Echipa de volei masculin CS Știința Explorări Baia Mare a pierdut categoric ultimul meci al turului primei divizii valorice, fiind învinsă cu 0-3 (18-25, 15-25, 8-25) de SCM Craiova. Acesta a fost ultimul meci oficial al anului, returul fiind programat să înceapă în a doua decadă a lunii ianuarie 2021 – turul campionatului 2020-2021 s-a desfășurat sub formă de turnee, acesta fiind al șaselea (echipa băimăreană a jucat în turneul organizat la Craiova, unde a disputat 3 meciuri, câștigând unul și pierzând două).

 

De la băimăreni s-au remarcat (din nou) Marius Cheagă (7 puncte) și Yordan Milkov Zhelyazkov (5 puncte), iar de la învingători Laurențiu Lică (17 puncte – este liderul clasamentului jucătorilor cu cele mai multe puncte realizate în tur), Marino Marelic (10 puncte) și Robert Călin și Ewoud Gommans (fiecare cu câte 9 puncte).

 

Deși meciul a fost la discreția gazdelor (care au realizat 49 de puncte din atac direct, prin trăgători – față de doar 19 ale băimărenilor – și de două ori mai multe de puncte din blocaj decât Explorări), Dănuț Pascu (antrenor SCM Craiova) a declarat, ospitalier: „Apreciez că jucătorii și-au respectat sarcinile. Baia Mare este o echipă competitivă, periculoasă și mă bucur că am câștigat clar”.

 

Explorări este clasată pe locul 9 (din 11 echipe) în prima divizie valorică a țării, cu 6 puncte (2 victorii și 8 înfrângeri – a câștigat cu ultimele 2 clasate, UV Timișoara și CSU Brașov și a pierdut cu Steaua București, CSM Zalău, Unirea Dej, Dinamo București, Știința București, U. Cluj, Arcada Galați și SCM Craiova).

 

Din acest tur al campionatului, necesar de subliniat prestația trăgătorului Marius Cheagă (26 de ani, 1,85 m înălțime), transferat în acest sezon din al doilea eșalon valoric, de la echipa SCM Gloria Buzău (a semnat un contract pentru două sezoane), care se clasează după primele 10 meciuri disputate pe locul 3 în topul național al jucătorilor cu cea mai bună medie de puncte pe set (4,46 puncte) și pe locul 6 în topul național al jucătorilor cu cele mai multe puncte realizate (107 puncte) – este singurul jucător al băimărenilor care figurează în topurile naționale după turul campionatului.

 

Următorul meci al Explorări Baia Mare este programat în 23 ianuarie 2021, cu CSU Brașov, echipa de pe ultimul loc (11) din clasament și singura cu 0 puncte și 0 seturi câștigate (a pierdut până acum cu 3-0 cele 8 meciurile disputate – astăzi și mâine joacă ultimele două partide din tur, cu Dinamo și SCM Zalău, dar rezultatele sunt previzibile).

 

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here