GALERIE FOTO – Eliminați: Minaur câștigă cu 5 goluri în Cipru, dar pierd calificarea în EHF European Cup din cauza meciului rușinos din Baia Mare

0
266

HANDBAL MASCULIN. După rușinea din meciul tur al sferturilor EHF European Cup, când au pierdut la Baia Mare în fața ciprioților de la Sabbianco Anorthosis Famagusta cu 22-27, Minaur s-a impus cu aceeași diferență de goluri, 5, în meciul din Nicosia, dar au pierdut calificarea pe criteriul numărului de goluri marcate în deplasare. Astfel, Anorthosis Famagusta merge în semifinalele competiției.

 

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Croația, formată din Ante Mikelic şi Petar Paradina. După un început foarte-foarte slab al meciului retur, în care gazdele au condus cu 5-1, 7-4 şi 8-5, băimărenii reușesc egalarea în minutul 22 (8-8), echilibrul de pe tabelă fiind păstrat până la finalul primei reprize, încheiată cu scorul 11-11.

 

Repriza a doua îi aparține echipei Minaur (cu un lot și o finanțare net superioare, dar rezultatele din sport nu prea țin cont de nume și bani, ci de pregătire, performanță și dăruire), băimărenii ajungând până la final să câștige la 5 goluri, Ramba înscriind pentru 23-28, cu o jumătate de minut înainte de final.

 

Aceeași diferență cu care au pierdut în meciul dezastruos din Baia Mare. Sabbianco Anorthosis Famagusta – Minaur Baia Mare în tur 18-23 (11-11), în tur 27-22 (14-7), total: câte o victorie fiecare echipă, golaveraj 45-45, însă ciprioții se califică în semifinale în baza criteriului numărului mai mare de goluri marcate în deplasare.

 

Aceasta a fost plata pe care sportul i-a plătit-o, meritat, echipei Minaur, pentru dezinteresul și păcălirea handbalului în meciul de la Baia Mare. O plată cinstită, chiar dacă dureroasă pentru fanii handbalului băimărean: Anorthosis Famagusta (Cipru) a eliminat Minaur Baia Mare (România) din cupele europene și joacă în semifinale cu suedezii de la Ystads IF (care i-au eliminat pe estonii de la Pölva Serviti) – în cealaltă semifinală, AEK Atena (Grecia) – RK Gorenje Velenje (Slovenia).

 

Pentru echipa antrenată de Adrian Petrea marcat: Ionuţ Ramba (6 goluri), George Gabriel Haiduc și Andrei Buzle (câte 5 goluri), Milan Kotrc (3 goluri), Albert Cristescu și Mihai Dobra (câte 2 goluri). Pentru Anorthosis Famagusta au punctat: Nikolaos Kritikos (6 goluri), Stylianos Asvestas (4 goluri), Christos Argyrou (3 goluri), Nikolaos Totos (2 goluri), Marios Alexandros Moraitis, Julios Argyrou și Efstathios Kesidis (câte 1 gol).

 

 

* Foto: @ Protathlima

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here