GAFĂ – Minciună instituțională: CJ Maramureș a premiat o echipă de copii din orașul natal al președintelui pentru câștigarea unui campionat național care nu a avut loc

1
1345
Gabriel Zetea

ADEVĂR. Eroare din surescitare. În lipsa președintelui Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Gabriel Valer Zetea, supranumit „Îngerul”, – lipsă cauzată de considerente politice, Zetea fiind obligat de gafele politico-administrative ale partidului din care face parte, PSD, să meargă la București, la CEx și să voteze ce-i zice Dragnea -, nimic nu părea să poată să meargă prost la ședința ordinară a forului administrativ al județului. Și totuși, ceva a mers (prost).

 

Premierea juniorilor de la CS Seini

Nici nu are importanță din ce considerente, înaintea plecării, Zetea a lăsat cu limbă de moarte administrativă să fie premiată echipa de handbal copii (juniori) din Seini, orașul său natal, pentru performanța de a câștiga „Campionatul Național” de Handbal Juniori 5. Ceea ce s-a și întâmplat. La începutul ședinței, copiii, fericiți, au fost premiați cu diplome de recunoștință pentru performanța de a deveni campioni.

 

Iată comunicatul oficial, de pe pagina CJ Maramureș: „În debutul ședinței au fost premiați micii handbaliști ai Clubului Sportiv Seini, care au câștigat Campionatul Național de Handbal Juniori 5, desfășurat la Vaslui. Cei 17 componenți ai lotului, alături de antrenoarea lor, Aurica Mihalache au fost recompensați cu diplome de către Consiliul Județean Maramureș.”. În urma acestei zise oficiale, unii colegi de breaslă au căzut în plasa mistificatorilor adevărului și au consemnat performanța clubului din Seini care a devenit „campion național”.

 

Bun, acum care e problema? Problema e că la Vaslui nu a avut loc niciun campionat național, ci un festival, care se numește Festivalul Național de Minihandbal Masculin, pentru că la această grupă de vârstă se pune accent pe promovarea sportului și a sistemului sportiv, și nu pe competiție – copiii fiind considerați prea mici pentru organizarea unui campionat, fapt pentru care nu se acordă titluri de campioni, nici măcar nu se joacă pe rezultate!

 

Cerasela Mihaela Cojocariu, din Comisia Centrală de Competiții din cadrul Federației Române de Handbal ,a făcut, cu tristețe, următorul comentariu, de care niciunul dintre cei responsabili de gafă/minciună nu a ținut cont: „Cineva a mințit și cineva a fost păcălit. Pt ziariștii din Baia Mare: clubul din Seini n-a câștigat titlul național la minihandbal. Nu exista turneul final la aceasta categorie de vârsta. S-a jucat fără rezultate și pe teren redus”.

 

Fără legătură cu această minciună instituțională, copiii din Seini merită felicitați pentru dorința lor de a face sport.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Premiul consta intr-o vizita prin consiliu sa vada copii cum ploua si se moaie peretii. Sa vada si ei cum nu se fac renovarile. Asa nu este morala. Le arata munca inginerului ratat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here