FURNIZORUL – Firma care i-ar fi dat Sorinei Pintea, printr-un intermediar, șpagă 7% din valoarea totală a contractului este din București

0
4153

DECRIPTAREA COMUNICATULUI DNA. Conform DNA, în cazul reținerii Sorinei Pintea pentru luare de mită în formă continuată, motivația mitei ar fi „un contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente, încheiat în anul 2019”.

 

Procurorii anticorupție au precizat că banii ar fi fost dați în procent de 7% din valoarea totală a contractului, respectiv că Pintea ar fi primit în decembrie 2019, de la reprezentanții firmei câștigătoare a licitației, suma de 10.000 de euro, iar în 28 februarie 2020 ar fi primit 120.000 de lei. Banii s-au dat printr-un intermediar, „proprietarul firmei care a subcontractat lucrarea de la câștigătorul licitației, într-o pungă de cadouri”, surse 2mnews precizând că acesta este un băimărean, numele său apărând și-n spațiul public (Mihai Costea), din partea unuia dintre fii Sorinei Pintea.

 

Mai exact, acest contract este semnat în 12 februarie 2019, dată la care Sorina Pintea era de câteva săptămâni ministru al Sănătății (a fost numită în Guvernul Dăncilă – PSD în 28 ianuarie 2019). Constructorul obiectivului precizat de DNA este un sereleu din București, Hospital Technical Solutions, iar contractul este în sumă de aproape 2,3 milioane de lei (exact: 2.299.000 lei, echivalentul a aproximativ 480.000 euro).

 

Suma totală pe care susține DNA că ar fi primit-o Sorina Pintea sub formă de mită este echivalentul a 35.000 de euro, adică aproximativ 7% din valoarea totală a lucrării (cum a precizat DNA).

 

Hospital Technical Solutions SRL  este controlată de Dumitru Costin, care deține majoritatea covârșitoare din părțile sociale, și administrată până la sfârșitul anului trecut de asociatul minoritar Constantin Moise, iar de la începutul acestui an de Valentin Schnaider.

 

Firma a fost înregistrată la Oficiul Registrul Comerțului București în mai 2018 și este producătoare de echipamente medicale. În 2018 a raportat o cifră de afaceri de 3,2 milioane de lei (exact: 3.231.591 de lei), pierderi nete de peste 300.000 de lei și datorii de 3,85 milioane de lei.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here