FUNCȚIONALITATE – În locul fostei platforme meteo de pe dealul Dura va fi construită o parcare

0
611

DECIZIE. Fosta platformă meteorologică de pe dealul Dura, pe care a funcționat în perioada 1968-2012 Staţia Meteorologică Judeţeană Baia Mare, acum un teren părăsit, va fi transformată în parcare de administrația publică din orășelul maramuramureșean Tăuții Măgherăuș.

 

Astăzi, 25 iunie 2019, are loc ultimul pas administrativ pentru implementarea acestui proiect, respectiv emiterea unei Hotărâri de Guvern, prin care terenul respectiv, în suprafață de 654 de metri pătrați, va fi trecut din domeniul public al statului şi din administrarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie în domeniul public al oraşului Tăuţii Măgherăuş.

 

Cronologia metamorfozei

 

Terenul este în incinta fostei livezi de meri a Stațiuni de Cercetare și Producție Pomicolă (Pomfruct SA), pe dealul Dura, la limita localităților Baia Mare și Tăuții Măgherăuș, iar Staţia Meteorologică Judeţeană Baia Mare l-a primit în administrare în 24 aprilie 1968 – biroul stației meteorologice funcționa în două camere închiriate a fostului cămin de nefamiliști al Pomfruct, clădire devenită inutilizabilă în 2009, în urma unei tentive abandonate a Pomfruct de a o moderniza.

 

În 2012, stația meteorologică a fost reamplasată în incinta Aeroportului Internațional Baia Mare (acum, Maramureș), pe un teren de 900 de metri pătrați dat în folosință gratuită Administrației Naționale de Meteorologie de Consiliul Județean Maramureș.

 

Părăsită, fosta platformă meteorologică de pe dealul Dura nu a mai fost nici măcar păzită, pe una dintre laturi gardul fiind dărâmat. Autoritatea publică din Tăuții Măgherăuș a făcut demersuri încă din anul 2015 pentru preluarea în administrare a terenului respectiv, unde a anunțat intenția edificării unei parcări, însă drumul birocratic a durat, iată, aproape patru ani.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here