FOTBAL – Minaur s-a calificat în optimile Cupei României, după ce a învins clar rezervele lui Poli Iași, și aduce la Baia Mare o echipă de Liga I

0
750

CUPA ROMÂNIEI. Minaur Baia Mare (Liga a III-a) a învins cu 3-1 (1-1) Poli Iași (Liga a II-a) și s-a calificat în optimile Cupei României, unde va întâlni o echipă de Liga I. Echipa moldoveană s-a prezentat la meciul din cupă cu rezervele (media de vârstă a primului 11 a fost de 21,2 ani – din cauza deplasărilor foarte lungi din campionat, cu autocarul, titularii au fost menajați) însă acest fapt nu știrbește din performanța clubului băimărean, care a trecut de o echipă de mijlocul clasamentului din liga superioară.

 

Antrenorul Ciprian Danciu (Minaur Baia Mare) a început meciul cu: Gudea (cpt.) – Lung, Oiță, Lazăr, Simion – Micaș, Donca, Matei – Chinde, Teuț, Văsălie. Gazdele au deschis scorul în min. 13, în urma unei faze de biliard la care au conlucrat accidental doi dintre jucătorii veniți în pauza competițională de la defuncta Fotbal Comuna Recea: șut din unghi a lui Chinde, la colțul scurt, mingea lovește bara și ricoșează la Văsălie, iar acesta o trimite în poarta goală.

 

Meciul se reechilibrează pe tabela de marcaj în min. 39, când mingea ricoșează din Aftanache, care a trecut de câțiva băimăreni și a ajuns în careul lui Gudea, ajunge la Zaharia și acesta reia imparabil, din voleu, de la marginea careului mic. Băimărenii domină la capitolul posesie, dar intră la cabine la egalitate cu echipa secundă a lui Poli.

 

Minaur iese decisă de la vestiare și min. 61, după centrarea lui Chinde, Donciu înscrie spectaculos, din plonjon. Danciu sărbătorește golul printr-o triplă schimbare (Batchabi, Stanciu și Ciocan intră în locul lui Teuț, Donca și Chinde), iar 4 minute mai târziu, după șutul violent, de la distanță, în bară a lui Văsălie, atacantul lui Minaur înscrie pentru liniștire, 3-1, o minge respinsă în urma unei lovituri de colț. Soarta meciului și a calificării erau decise. Minaur Baia Mare – Poli Iași: 3-1 (1-1), au marcat Alin Văsălie (min. 13 și 65), Mircea Donca (min. 61) / Iulian Zaharia (min. 39).

 

În optimile Cupei României, Minaur Baia Mare, deocamdată singura echipă de Liga a III-a calificată în această fază a competiției, va juca cu o echipă de Liga I.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here