FOTBAL – Minaur învinge CAO și revine pe locul 1 în clasament, iar Șomcuta Mare câștigă cu ultima clasată și urcă temporar de pe locul retrogradării

0
520

LIGA A III-A. Sâmbătă, 19 martie 2022, în penultima etapă a sezonului regular al Ligii a III-a la fotbal, echipele maramureșene din Seria a 10-a, Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare, au jucat pe terenuri proprii – formațiile maramureșene au obiective diametral opuse: băimărenii au ca obiectiv promovarea în Liga a II-a (ratat în ultimii 2 ani), iar șomcutenii menținerea în Liga a III-a (adică să nu retrogradeze în Liga a IV-a, fosta județeană).

 

Minaur, victorie la Baia Mare

 

Băimărenii, deja calificați în play-off-ul care stabilește participanta la barajul de promovare, au întâlnit, pe teren propriu, liderul seriei, ACS Club Atletic Oradea 1910 (locul 1, cu 2 puncte mai mult decât Minaur, clasată pe locul 2). Antrenorul Ciprian Danciu a început partida cu următorul 11: Băilă – Simion, Oiță, Potcoavă, Lazăr, Donca, Gneba, Ciocan, Chinde, Văsălie, Gondiu.

 

Meciul, arbitrat de o brigadă din Timiș avându-l la centru pe George Cătălin Roman, a fost unul ca la o revenire după o pauză de aproape 3 luni pentru un final de campionat. La pauză, 0-0, însă imediat după reluarea jocului, Ciocan reușește primul gol al meciului (min. 49). Avea să fie și singurul, însă unul suficient pentru victorie și pentru revenirea pe locul 1 al Seriei a 10-a. Minaur Baia Mare – CAO 1910: 1-0 (0-0), a marcat Sergiu Ciocan (min. 49).

 

În ultima etapă a sezonului regular, Minaur joacă în deplasare, cu FC CFR 1907 Cluj SA 2 (locul 6). Apoi, băimărenii se califică în play-off, fază la care participă primele 4 clasate în serie și care vor juca fiecare câte 9 partide, în format tur-retur-tur.

 

Primele 2 se califică la prima rundă de baraj, urmând să joace cu echipele clasate pe primele două locuri în play-off-ul Seriei a 9-a (prima dintre acestea va fi Hunedoara, echipă cu 3 brazilieni și doi foști jucători de Liga I în primul 11, a doua, Metalurgistul Cugir sau Unirea Ungheni).

 

După acest prim baraj, câștigătoarele se califică la barajul final (dacă Minaur ajunge aici, va juca cu câștigătoarea barajului dintre celelalte două echipe din seriile 9 și 10 – cel mai probabil cu Hunedoara, dacă evită confruntarea cu aceasta în primul baraj). Concluzie: ca să se califice în Liga a II-a, Minaur trebuie să treacă de cele mai bune echipe din seriile a 9-a și a 10-a.

 

Progresul, victorie la Șomcuta Mare

 

CS Progresul Şomcuta Mare (locul 9 din 10), care își dispută cu vecinii CSM Satu Mare cel de-al doilea loc care retrogradează în Liga a IV-a, a disputat penultima etapă pe teren propriu, cu ultima clasată și deja retrogradată în Liga a IV-a, Luceafărul Oradea (locul 10). Meciul, arbitrat de o brigadă mureșeană cu ludușanul Papp Csaba la centru, s-a încheiat, previzibil, cu o victorie la scor a gazdelor: 5-0 (0-0). Nicio supriză, în tur, șomcutenii câștigând în deplasare cu 5-1.

 

Meciul de astăzi? Bun pentru pariuri sportive (x la pauză, 1 la final, +3). Bani buni. Au înscris: Mark Parnău (min. 60), Cristian Raicu (min. 64), Bogdan Bîrle (min. 66), Cristian Gherasim (min. 72), Erik Piroska (min. 74).

 

Victoria de astăzi îi urcă un loc în clasament pe cei de la Progresul, acum pe locul 8, cu doar 2 puncte mai mult decât CSM Satu Mare (care a terminat la egalitate astăzi la Lotus Băile Felix, 2-2). În ultima etapă a sezonului regular (26 martie), CSM Satu Mare – Progresul Șomcuta Mare.

 

În faza a doua a competiției, Progresul va juca în play-out, urmând să dispute meciuri tur-retur (10 partide) cu echipele clasate pe locurile 5-10. În play-out se intră cu numărul de puncte cumulate în sezonul regular. La finalul celor 10 meciuri, ultimele două retrogradează în Liga a IV-a.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here