FOTBAL – Minaur Baia Mare, egal în deplasare, iar Progresul Șomcuta Mare pierde acasă

0
423

LIGA A III-A. În etapa a 5-a a Ligii a III-a, cele două echipe maramureșene din Seria a 10-a, Progresul Șomcuta Mare și Minaur Baia Mare, au jucat cu CA Oradea, respectiv Sportul Șimleu Silvaniei, băimărenii fiind cei care au obținut 1 punct în această etapă.

 

Șomcuta Mare, continuă seria eșecurilor

 

La Șomcuta Mare, Progresul, echipă aflată într-o situație nefericită în acest debut de campionat, cu doar un punct din 4 etape, a primit vizita bihorenilor de la Club Atletic Oradea.

 

Antrenorul Vasile Oană a început partida cu: Miholca – Lihet, Pașca, Szecui, Tarța, Bud. Parnău, Marian, Balmoș, Batin, Bârle.

 

Într-o partidă tipică de Liga a III-a (divizia C, cum se numea pe vremuri), veteranul Paul Batin a deschis scorul din penalty, în min. 25, dând speranțe gazdelor că vor reuși prima victorie din această ediție de campionat, numai că spre finalul reprizei, dintr-o fază care nu anunța nimic (o lovitură liberă de la peste 80 de metri, executată de portarul bihorenilor, Barabaș, până în careul gazdelor), mingea ajunge la Hosu, care se-nalță dintre fundașii șomcuteni și marchează peste portar, de la 12 metri.

 

Cu 1-1 s-a intrat la cabine și nici nu a început bine repriza a doua că același Hosu înscrie, tot cu capul, și duce oaspeții în avataj (min. 49, 1-2). Oană face două duble schimbări în 8 minute (întâi Negreanu și Borode în locul lui Pașca și Bârle – min. 60, iar apoi Buhai și Jeler în locul Balmoș și Batin – min. 68), dar cei care înscriu sunt tot oaspeții, prin Darius Marina (introdus la pauză de antrenorul Florin Farcaș), și tot dintr-o fază care nu anunța nimic: o lovitură liberă de la 35 de metri, pasată pentru șut de la circa 25 de metri, lovitură-telefonată respinsă în față de Miholca și Marina reia simplu, din careul mic.

 

Progresul Şomcuta Mare – CA Oradea: 1-3 (1-1), au marcat Paul Batin (min. 25 – 11 m) / Marius Hosu (min. 43 și 49), Darius Marina (min. 55). În etapa următoare, în 1 octombrie, Progresul Șomcuta Mare joacă în deplsare, la a doua echipă a campioanei naționale, FC CFR 1907 Cluj SA 2.

 

Minaur, primul egal

 

Pe Stadionul Măgura, localnicii de la Sportul Șimleu Silvaniei porneau disputa cu liderul Minaur Baia Mare de pe cai mari, venind după două victorii în deplasare. Antrenorul Ciprian Danciu a început partida în următorul 11: Gudea -Lung, Oiță, Lazăr, Simion, Matei, Donca, Micaș, Văsălie, Chinde, Batchabi-Nana.

 

Sportul Şimleu a jucat curajos, iar în minutul 20 au reuşit să deschidă scorul, în urma unei centrări și a unei bâlbe în apărare, ultimul care a atins balonul înainte ca acesta să intre în poarta lui Gudea fiind apărătorul lui Minaur, Oiță. După numai 13 minute, tot în urma unei centrări, Minaur a egalat prin Donca, care a reluat în poartă o centrare în gura porţii.

 

A fost scorul care s-a păstrat și pe tot parcursul reprizei a doua (deși în min. 87, George Pop putea înscrie pentru gazde, în urma cele mai mari ocazii – a tras în bara transversală din lovitură liberă de la 25 de metri) și elevii lui Dacian Nastai au obținut o remiză neasperată. Sportul Şimleu Silvaniei – Minaur Baia Mare: 1-1 (1-1), au marcat Gabriel Oiță (min. 20 – autogol) / Mircea Donca (min. 33). Etapa viitoare, în 2 octombrie, Minaur joacă tot în deplasare, la ultima clasată, CSM Satu Mare.

 

* Foto: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here