FOTBAL – Minaur Baia Mare, cu restanțe salariale, egal acasă cu penultima clasată și pierde poziția de lider: și Progresul Șomcuta Mare a terminat la egalitate

0
553

LIGA A III-A. În ultimul meci al anului 2021, cele două echipe din Maramureș care activează în Liga a III-a, Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare, au încheiat la egalitate, ambele pe teren propriu, meciurile din etapa a 15-a.

 

Minaur, egal acasă cu penultima clasată

 

Pe Stadionul “Viorel Mateianu” din Baia Mare, Minaur, pornită din postura de lider, gazdă și, evident, favorită, a încheiat la egalitate, 0-0, meciul cu CSM Satu Mare, echipă clasată pe penultimul loc în Seria a 10-a. E drept, jucătorii băimăreni au mari restanțe contractuale, fiind mințiți de multe ori de autoritățile locale (clubul este deținut de municipalitate) că vor fi plătiți, însă asta nu scuză prea mult prestația slabă.

 

Antrenorul Ciprian Danciu a început partida cu Băilă – Neacșu, Tand, Lung, Duruș, Donca, Rus, Micaș, Chinde, Văsălie, Batchabi-Nana. A fost o dominare sterilă a unei echipe-gazdă blazată, care din cauza valorii extrem de scăzute a competitoarelor a reușit, în pofida acestui semi-eșec, să se califice matematic în play-off (se califică primele patru clasate, care joacă în format tur-retur-tur, 9 meciuri, primele două calificându-se la meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a a II-a).

 

Minaur Baia Mare – CSM Satu Mare: 0-0. A fost un meci în care s-a remarcat Vasile Dorin Băltuță, arbitrul central din Flămânzi (jud. Botoșani), care a acordat… 8 cartonașe galbene (aici ne-au bătut sătmărenii: 3-5). Minaur Baia Mare a căzut pe locul 2 în serie, lăsând poziția de lider unei echipe și serioase și plătite la timp: CA Oradea. Urmează o pauză competițională și, dacă își vor primi restanâele contractuale, niște cârnați, vin și colinde. Următorul meci, în 12 martie 2022, în deplasare, cu Lotus Băile Felix.

 

Progresul, egal la Șomcuta Mare

 

La Baza Sportivă Progresul din Șomcuta Mare, echipa gazdă a întâlnit CFR Cluj 2, un meci între locul 8 vs. locul 6, arbitrat la centru de Andrei Gabriel Fodor din Deva. Ambele echipe cu obiectiv de menținere în Liga a III-a (a se citi: complacere), au încheiat prietenește, 1-1 (0-0) ultimul meci al anului 2021.

 

Pentru gazde, veteranul Batin a deschis scorul în prima parte a reprizei secunde, cu capul, din mijlocul careului, o lovitură excelent plasată în dreapta portarului Pânzaru. Oaspeții au egalat după numai 10 minute, prin Bogdan Dorin Sucitu (18 ani) și apoi a fost prea frig să se mai întâmple ceva.

 

Progresul Şomcuta Mare – CFR Cluj 2: 1-1 (0-0), au marcat Paul Batin (min. 56) / Bogdan Sucitu (min. 66). Progresul iernează pe locul 8 (ultimul care asigură menținerea în Liga a III-a), cu 14 puncte obținute în 15 meciuri din 3 victorii, 5 egaluri și 7 înfrângeri. În meciul următor, pe 12 martie 2022, Progresul Șomcuta Mare joacă în deplasare, la FC Someșul Dej, echipa a doua a Dejului, care aspiră la play-off.

 

* Foto mare: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here