FOTBAL – Băimăreanul Claudiu Bumba revine în Liga I – contract surpriză, negociat… pe „plan local”

0
214

REVENIRE. Fotbalul băimărean a decăzut progresiv – din păcate – în ultimii ani, parte din cauza lipsei de interes a autorităților locale, parte din pricina crizei financiare care a afectat mediul de afaceri băimărean la fel ca pe cel din întreaga țară, astfel că, în momentul de față, Baia Mare și, implicit, Maramureșul se află în extrem de neplăcuta situație de a nu mai avea reprezentativitate pe plan național în cel mai popular sport de pe planetă. Practic, fotbalul băimărean cu aspirații la primul eșalon a pus mâinile pe piept în luna august a anului trecut, când finanțatorul clubului FCM Baia Mare, Cristian Șpan, a declarat falimentul clubului care activa în Liga a II-a,- nu înaintea unei scene halucinante cu jucătorii clubului evacuați cu poliția de pe un stadion „Viorel Mateianu” în ruină, pe care nu au mai fost lăsați să se antreneze de către autoritățile locale, din cauza unor presupuse restanțe financiare.

 

Cu toate acestea, oarecum surprinzător, începutul acestui an poate consemna o primăvăratică și timidă revenire a băimărenilor în Liga I, fie ea și una produsă sub culorile unei alte echipe. Fotbalistul Claudiu Bumba (23 de ani), fosta vedetă a celor de la FC Baia Mare (club la care a activat cu succes în perioada 2009-2011 și pentru care a înscris 7 goluri), ultima dată jucătorul celor de la Hapoel Tel Aviv (Israel), se pare că și-a petrecut perioada de vacanță în mod activ și… cu folos – recenta lui revenire în orașul natal pentru perioada sărbătorilor de iarnă soldându-se cu un potențial transfer în Liga I, la fosta campioană a României, CFR Cluj-Napoca.

 

Se pare că, într-o primă fază, Bumba și-a negociat înțelegerea cu formația ardeleană chiar în Baia Mare, unde a purtat discuții preliminare cu… concitadinul său Vasile Miriuță, binecunoscutul antrenor al alb-vișiniilor. „Domnul Miriuţă a fost prima persoană cu care am vorbit despre venirea la CFR, ne-am întâlnit la Baia Mare înainte de sărbători şi mi-a spus că mă doreşte – pentru mine contează foarte mult că e el antrenor acolo. Am mai avut oferte din ţară şi din străinătate, dar cea mai bună a fost de la CFR.”

 

După întâlnirea cu Vasile Miriuță (48 de ani), un alt băimărean care ne reprezintă de ani buni urbea ca antrenor pe prima scenă fotbalistică a țării, Claudiu Bumba a primit și girul conducerii ceferiste, Iuliu Mureșan, președintele clubului, anunțând că – în pofida unor probleme temporare legate de eliberarea cărții verzi a jucătorului de către clubul israelian – cele două părți au ajuns deja la o înțelegere până în vară, iar băimăreanul se află deja alături de noii săi colegi, în cantonamentul din Cipru al echipei. „Am întâlnit nişte băieţi extraordinari la CFR, am ajuns de trei zile aici şi toţi m-au primit cu braţele deschise. Cu siguranţă se vor rezolva și problemele cu Hapoel, eu am reziliat contractul pentru că au fost nişte probleme financiare, dar acum Hapoel este un capitol închis pentru mine”, a declarat Bumba, jucător care și-a făcut deja debutul precoce la echipa națională, încă de la vârsta de 19 ani, și care – după opinia lui Vasile Miriuță,  poate evolua pe orice post de la mijlocul terenului.

 

Conform unei evaluări făcute de site-ul transfermarkt.de, cota de piață a lui Claudiu Bumba se ridică la suma de un milion de euro.

 

2mnews.ro



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here