FONDURI EUROPENE – Lucrări de extindere de peste 1,5 milioane de euro la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare

0
666

INVESTIȚIE. Municipalitatea Băii Mari a scos la licitație prin procedură simplificată proiectul de extindere şi dotare a ambulatoriului integrat al Spitalului de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Ruşdea” (fostul Spital TBC), unitate spitalicească din subordinea sa administrativă.

 

Contractul prevede proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie de lucrări și este estimat la valoarea totală de peste 6,3 milioane de lei + TVA (exact: 6.336.141,52 lei + TVA), adică peste 7,5 milioane de lei (sumă echivalentă cu peste 1,5 milioane de euro). Cea mai mare parte a sumei va fi finanțată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).

 

Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare a fost creat în anul 2008, pentru asigurarea continuității activității medicale din secțiile spitalului și accesul pacienților la consultații de specialitate și controale medicale după externare. În prezent, ambulatoriul are 6 cabinete medicale (3 de pneumologie adulți și câte unul de pneumologie copii, chirurgie toracică și medicină internă). Investiţia prevede extinderea clădirii ambulatoriului (înspre partea estică), cu un nou corp de clădire care va cuprinde ambulatoriul pentru copii şi adulţi.

 

Din valoarea totală estimată a investiției (care trebuie finalizată în 27 de luni, adică 2 ani și 3 luni), cele mai mari componente sunt lucrările de construcții și instalații (peste 5,5 milioane de lei + TVA) și achiziția și montajul utilajelor și echipamentelor tehnologice (560.000 de lei).

 

Ofertele de lucrări se primesc până în 3 iunie 2020, iar contractul va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (componenta financiară având o pondere de 80%, componenta tehnică de 10% și experiența profesională a șefului de proiect de 10%).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here