FOCAR DE CORONAVIRUS ÎN MARAMUREȘ – Centrul de Îngrijire de la Poienile de sub Munte, închis după ce a devenit un focar COVID-19

0
2260

INSTITUȚIE ÎNCHISĂ. Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de Sub Munte, instituție administrată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş, aflată sub directul control al Consiliului Județean Maramureș, a fost închis din cauza faptului că a devenit un focar COVID-19, 34 de beneficiari fiind confirmați în urma testării ca fiind infectați cu noul coronavirus.

 

Informația a fost confirmată și oficial, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, cu precizarea că toți cei (deocamdată) 34 de beneficiari depistați pozitiv sunt asimptomatici și au fost mutatați la un etaj distinct din cadrul centrului, beneficiind de asistență medicală zilnică (asigurată de personalul medical de la Ambulanță, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus și medici epidemiologi din județ).

 

De asemenea, contacții direcți ai celor depistați pozitiv au fost izolați la domicilii pentru 14 zile. Centrul, acum închis, a fost dezinfectat.

 

La Centrul de Îngrijire și Asistență Poienile de sub Munte, cunoscut colocvial sub denumirea Căminul de bătrâni, erau două tipuri de beneficiari: persoane cu dizabilități cărora nu li se putea asigura protecţia la domiciliu sau în cadrul altor servicii din comunitate și tineri cu dizabilități, care au părăsit sistemul rezidenţial de protecţie a copilului şi care nu au fost reintegrați în familii sau în comunitate.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here