FINANȚAȚI! – Brian Cristian, deputat USR PLUS, a cerut Ministerul Tineretului și Sportului să aloce bani pentru investiții în bazele sportive din Baia Mare

0
381

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Brian Cristian, deputatul USR PLUS de Maramureș, reia un subiect de mare interes la nivelul municipiului Baia Mare: bazele sportive care aparțin de Complexul Sportiv Național “Lascăr Pană”. Deputatul USR PLUS a participat împreună cu ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, la o dezbatere în ceea ce privește descentralizarea infrastructurii sportive.

 

Administrația locală nu reușește să aducă infrastructura sportivă la standardele dorite de băimăreni, așa că investițiile […] trebuie să vină din partea Ministerului Tineretului și Sportului. […] A trecut vremea tăiatului de panglică. […] Am făcut și voi face în continuare presiuni pentru finanțarea bazelor sportive din Baia Mare. Prea mult timp a fost ignorat orașul nostru atunci când a venit vorba de investiții masive în infrastructura sportivă

În cadrul dezbaterii, reprezentanții MTS au precizat că bazele sportive incluse în complexurile naționale sportive vor rămâne în subordinea ministerului: “După cum am menționat și în alte ocazii, trecerea bazelor sportive din Baia Mare în administrarea autorităților locale nu reprezintă soluția care garantează sau forțează modernizarea infrastructurii. Cel puțin nu cu actuala administrație”, a declarat Brian Cristian.

 

Incapacitatea administrației locale de a îmbunătăți infrastructura bazelor sportive s-a văzut în anii anteriori, așa că, prin intermediul unei interpelări, parlamentarul Brian Cristian a făcut apel la Ministerul Tineretului și Sportului să investească în modernizarea Complexului Sportiv Național “Lascăr Pană”:

 

“Administrația locală nu reușește să aducă infrastructura sportivă la standardele dorite de băimăreni, așa că investițiile în modernizarea CNS “Lascăr Pană” trebuie să vină din partea Ministerului Tineretului și Sportului. Ca atare, l-am interpelat pe ministrul Novak cu privire la planurile de viitor ale Complexului Național Sportiv “Lascăr Pană” din Baia Mare.

 

Îmi doresc să aflu care baze sunt prioritare pentru că, spre exemplu, sala de sport pe structură ușoară mai are nevoie doar de 8.300 de lei pentru finalizarea și recepționarea lucrării, iar bazinul de înot de 1,4 milioane de lei. E important de știut și ce sume intenționează MTS să aloce pentru investiții în următorii 3 ani și ce demersuri trebuie să facă echipa de management a complexului sportiv din Baia Mare pentru a primi fondurile necesare”, a completat deputatul Brian Cristian.

 

Deputatul USR PLUS de Maramureș avertizează ministerul în ceea ce privește starea precară a bazelor sportive și face presiuni la intervale regulate de timp în direcția obținerii fondurilor necesare pentru modernizarea CNS din Baia Mare: “A trecut vremea tăiatului de panglică. Lucrările realizate până acum (puține, ce-i drept) se degradează și, dacă mai așteptăm mult, va mai rămâne doar personalitatea juridică din Complexul Sportiv National „Lascar Pană”. Am făcut și voi face în continuare presiuni pentru finanțarea bazelor sportive din Baia Mare. Prea mult timp a fost ignorat orașul nostru atunci când a venit vorba de investiții masive în infrastructura sportivă”.

 

Biroul parlamentar al deputatului Brian Cristian



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here