FINANŢĂRI – Sevil Shhaideh: „Maramureş e unul dintre judeţele care au accesat cele mai multe proiecte dedicate dezvoltării locale”

0
363
Sevil Shhaideh

BAIA MARE. După întâlnirea oficială cu primarii din Maramureş, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, a subliniat faptul că judeţul a accesat foarte multe proiecte de dezvoltare locală, îndeosebi „căi de acces peste cursurile de apă” (poduri şi podeţe), „lucrări cu cu grad de complexitate ridicat” decât cele care se solicită de autorităţile locale (apă, canalizare, şcoli, dispensare, creşe etc.).

 

Deşi de la Ulmeni, de pildă, s-au depus solicitări pentru opt poduri şi podeţe, ministrul Shhaideh a precizat că „solicitarea a fost de a trata proiectele primăriei ca proiecte a opt primării – în componenţa oraşului fiind şapte sate aparținătoare şi pentru fiecare sat există un proiect de infrastructură locală. Nu abordăm ca şi cum Primăria Ulmeni ar lua opt proiecte”.

 

De asemenea, în cadrul întâlnirii din Baia Mare au mai fost abordate problema de cadastrare şi de întabulare a terenurilor agricole care au creat blocaje din cauza lipsei titlurilor de proprietate sau a documentelor care atestă proprietatea persoanelor fizice pentru anumite suprafețe de teren. „Am găsit soluţiile necesare să deblocăm situaţiile”, a spus ministrul Shhaideh.

 

În general, primarii maramureşeni au ridicat problemele finalizării şi finaţării podurilor, podeţelor, reţelelor de iluminat public, şcoli, grădiniţe, fonduri europene şi creșterea gradului de absorbţie a acestora. „Toate autorităţile locale au ridicat probleme tehnice cu privire la documentaţia necesară accesării finanţărilor din Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Am făcut toate precizările legate de prioritizările investiţiilor, în sensul de a nu depune proiecte de finanţare, de exemplu, de apă şi canalizare, dacă acestea sunt incluse în master planul care se află în finanţare în Programul Operaţional Infrastructură Mare. Vom acorda prioritate acelor localităţi care nu au fost eligibile la fondurile europene, localități cu sub 2.000 de locuitori”, a conchis ministrul Sevil Shhaideh.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here